ΓΔ: 2497.3 1.93% Τζίρος: 274.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:33:37
Σύγκρουση τρένων Τέμπη

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια για πληγέντες του δυστυχήματος των Τεμπών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2025, οι πληγέντες υποψήφιοι Τεμπών πρέπει να υποβάλουν νέο μηχανογραφικό για ευνοϊκές ρυθμίσεις εισαγωγής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 11:00 έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025 (μέχρι τις 23:59), οι δικαιούχοι υποψήφιοι/πληγέντες του δυστυχήματος των Τεμπών που έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καλούνται να υποβάλουν εκ νέου το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η διαδικασία αυτή κρίνεται απαραίτητη για την εφαρμογή των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το νέο μηχανογραφικό δελτίο, ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: tempi.it.minedu.gov.gr/" target="_blank">https://michanografiko->tempi.it.minedu.gov.gr/. Για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που είχαν ήδη δημιουργήσει κατά την αρχική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές στο υπ. Παιδείας: «Όχι» σε διαγραφές και αναθεώρηση του άρθρου 16

Φοιτητές διαδήλωσαν έξω από το υπ. Παιδείας κατά των διαγραφών και της αναθεώρησης του άρθρου 16, ζητώντας στήριξη για εργαζόμενους φοιτητές και αύξηση χρηματοδότησης. Νέο συλλαλητήριο 26/2 στα Προπύλαια.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκπαίδευση γεφυρώνει Ελλάδα και ΗΠΑ στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ναύπλιο φέρνει κοντά μαθητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, με καλοκαιρινά προγράμματα που κορυφώνουν τη χρονιά και ενισχύουν τη συνεργασία και την εξωστρέφεια.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον αθλητισμό

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό με έμφαση σε σχολικά και πανεπιστημιακά προγράμματα και κοινά θερινά camps, προσφέροντας ευκαιρίες ανταλλαγών και δραστηριοτήτων για νέους.