ΓΔ: 2105.48 0.81% Τζίρος: 145.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:39
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Μπεν Μπλακ για νέες αμερικανικές επενδύσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον Μπεν Μπλακ, με την αμερικανική πλευρά να εκφράζει πρόθεση χρηματοδότησης έργων σε ενέργεια, βιομηχανία και τεχνολογία, καθώς και ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κρατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (DFC), Μπεν Μπλακ, πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της αμερικανικής πλευράς να χρηματοδοτήσει νέα αναπτυξιακά projects στρατηγικής σημασίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την αξιοποίηση των ναυπηγείων της Ελευσίνας, με στόχο τη μετατροπή τους σε λιμενικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η άμεση ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση των συγκεκριμένων projects.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σαρακάκης: Το GES 2025 φέρνει νέα εποχή για το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 2-3/12/2025 το 36ο Greek Economic Summit «Reset. Reform. Rise.» στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ηγετών και επιχειρηματιών Ελλάδας, ΗΠΑ και Ευρώπης, προβάλλοντας καινοτομία και συνεργασίες.
Εκδήλωση, Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνική τεχνολογία και καινοτομία

Στην ημερίδα της Μαδρίτης, 80 ισπανικές εταιρείες εξέφρασαν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την ψηφιακή καινοτομία, επιβεβαιώνοντας το ώριμο επενδυτικό περιβάλλον και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πρόσκληση σε βρετανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τις βρετανικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα, τονίζοντας την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και τη δυναμική επενδύσεων σε ενέργεια, βιομηχανία και καινοτομία.
Χειραψία συνέντευξης εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές επιχειρήσεις προβάλλουν τα προϊόντα τους στη μεγάλη έκθεση του Σικάγου

Εννέα ελληνικές εταιρείες τροφίμων παρουσίασαν ποιοτικά προϊόντα στη μεγάλη έκθεση του Σικάγου, πραγματοποιώντας σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις και ενισχύοντας την παρουσία της χώρας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.