ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κώστας Μπακογιάννης ομιλία
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

«Αθήνα Ψηλά»: Κατηγορίες για σπατάλες και αυξήσεις από τη δημοτική αρχή

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» κατηγορεί τη δημοτική αρχή για σπατάλες, υπερκοστολογημένους κάδους απορριμμάτων για σκύλους και αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, θέτοντας ζήτημα προτεραιοτήτων και οικονομικής διαχείρισης.

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων για σπατάλες και αδικαιολόγητες αυξήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

 Ειδικότερα, η αντιπολίτευση επικρίνει την αγορά 660 κάδων συλλογής απορριμμάτων για σκύλους, με συνολικό προϋπολογισμό 998.480 ευρώ, όπως συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κόστος ανά κάδο ανέρχεται σε 1.512 ευρώ, με τη δαπάνη να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών. Η παράταξη επισημαίνει ότι με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό για 28 χρόνια το Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο έκλεισε λόγω οικονομικής στενότητας.

Παράλληλα, η «Αθήνα Ψηλά» κάνει λόγο για αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, παρά τους ισχυρισμούς της διοίκησης περί οικονομικών δυσκολιών. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι πρόσφατες ανατιμήσεις έως και 100% στα δημοτικά πάρκινγκ, αλλά και η αύξηση κατά 25% στο εισιτήριο των χριστουγεννιάτικων δράσεων της Τεχνόπολης.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι, παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής για μείωση των δημοτικών τελών, η τρέχουσα διοίκηση επέλεξε το πάγωμά τους, θέτοντας το ερώτημα αν και φέτος θα επικαλεστεί ξανά οικονομική στενότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέδριο στο Υπουργείο Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι απλή τυπικότητα

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στην πρόσφατη διακοπή της από διαμαρτυρόμενους για τα Προσφυγικά, επισημαίνοντας την ανάγκη θεσμικής λειτουργίας.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Η οικονομική πολιτική Δούκα είναι επικίνδυνη»

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε έντονη ανησυχία για την οικονομική πολιτική της δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη λήψη δανείου από την ΕΤΕπ. Παράλληλα επέκρινε τη στάση του δημάρχου σε πρόσφατο συμβάν διακοπής συνεδρίασης.
Συζήτηση μελών τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Το χθεσινό συμβάν δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο Κώστας Μπακογιάννης επικρίνει τη δημοτική Αρχή για τη στάση της στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας, τονίζοντας ότι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έντασης δεν τιμά τον θεσμό και καταλογίζει ευθύνη για την απουσία σαφούς θέσης.
Επιχειρηματίας σε πάνελ συζήτησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλίσσης Όλγας: Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για την ολοκλήρωση του έργου

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε σε ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τη Βασιλίσσης Όλγας, κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο για λαϊκισμό και ότι διαφημίζει έργο που υλοποίησε η Ανάπλαση ΑΕ και όχι ο Δήμος Αθηναίων.