ΓΔ: 2110.14 0.46% Τζίρος: 140.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:41
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στο προσκήνιο ξανά η απομόνωση της Κύθνου και οι ανάγκες των κατοίκων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδεικνύει ξανά τα προβλήματα απομόνωσης της Κύθνου, με την τοπική κοινωνία να ζητά σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση, εκπαιδευτικούς και ενίσχυση υγείας, ενώ η κυβέρνηση καλείται σε μόνιμες παρεμβάσεις.

Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι τα προβλήματα απομόνωσης και εγκατάλειψης που αντιμετωπίζει η Κύθνος, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και του Τμήματος Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επισημαίνεται, οι συνεχείς κινητοποιήσεις των κατοίκων και των εκπροσώπων φορέων του νησιού ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου.

Ήδη από τις 12 Νοεμβρίου, το θέμα της απομόνωσης της Κύθνου είχε τεθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω ερώτησης 14 βουλευτών προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για τη σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, με περιορισμένα και μεμονωμένα δρομολόγια, χαρακτηρίζεται ανεπαρκής από την τοπική κοινωνία, καθώς δεν προσφέρει ουσιαστική λύση στα χρόνια προβλήματα μετακίνησης.

Το αίτημα των κατοίκων, όπως εκφράστηκε σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση, επικεντρώνεται στη σταθερή και αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στην αντιμετώπιση ουσιωδών ζητημάτων, όπως η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και η ενίσχυση των δομών υγείας στο νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των κατοίκων με μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις, τονίζοντας ότι τα προσωρινά μέτρα δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της Κύθνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ράνια Σβίγκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες αντί να επιλέξει τον διάλογο

Η Ράνια Σβίγκου κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό και καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής απειλεί την επιβίωση του αγροτικού κόσμου.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία πραγματοποίησε πλήγμα με drone σε πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στα ουδέτερα ύδατα της Μεσογείου, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες SBU. Το πλοίο QENDIL χρησιμοποιούνταν για παράκαμψη κυρώσεων.
Νίκος Παππάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε περικοπές και λιτότητα

Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αποφεύγοντας τη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο και οδηγεί σε εκτεταμένες περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Γεωργία και Πολιτισμό, ενώ αξιοποιεί ανεπαρκώς τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλαπλά περιστατικά διαχειρίστηκε το Λιμενικό σε Σάμο, Γαύδο και Αιγαίο

Σειρά περιστατικών διαχειρίστηκε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο, με εντοπισμό σορού στη Σάμο, διασώσεις αλλοδαπών νότια της Γαύδου, μηχανικές βλάβες πλοίων, συλλήψεις και επείγουσες διακομιδές ασθενών.