ΓΔ: 2023.3 -1.57% Τζίρος: 72.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:08:38
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Πυροσβεστικό όχημα

Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με Προεδρικό Διάταγμα

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους και ενίσχυσης της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά στη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 98/2025 (Α' 201), το οποίο προβλέπει τη μονιμοποίηση των εν λόγω πυροσβεστών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «η ενέργεια αυτή είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς τους και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αύξηση της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Υπουργός σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών μάς δεσμεύει να συνεχίσουμε

Στην «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» παρέστη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία στηρίζει διαρκώς ένα ισχυρό και αξιοπρεπές Πυροσβεστικό Σώμα, έτοιμο για κάθε αποστολή.
Πυροσβέστες μάχη πυρκαγιάς
ΔΙΕΘΝΗ

INTERSCHUTZ 2026: Κλιματική κρίση και πολιτική προστασία στο επίκεντρο

Η διεθνής έκθεση INTERSCHUTZ 2026 επιστρέφει στο Αννόβερο 1-6 Ιουνίου, εστιάζοντας στην πρόληψη πυρκαγιών, σύγχρονες τεχνολογίες και διαχείριση κρίσεων, με σύνθημα "Safeguarding Tomorrow" και έξι θεματικούς τομείς ασφάλειας.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Απολογισμός τετραετίας με ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Ο Ευάγγελος Τουρνάς παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του, τονίζοντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, τη σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και το έργο των εθελοντών.
Βροχή και ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για την κακοκαιρία

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση ενόψει κακοκαιρίας, συστήνοντας μέτρα αυτοπροστασίας από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, με οδηγίες σε civilprotection.gov.gr.