ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με Προεδρικό Διάταγμα

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους και ενίσχυσης της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά στη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 98/2025 (Α' 201), το οποίο προβλέπει τη μονιμοποίηση των εν λόγω πυροσβεστών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «η ενέργεια αυτή είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς τους και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αύξηση της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Τιμή και αναγνώριση στην προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας υποδέχθηκε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή και καθοριστική τους προσφορά.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπνοί σε υπόγειο σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία - Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική από καπνούς στο μηχανοστάσιο ανελκυστήρα υπόγειου σουπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία. Εκκενώθηκε το ισόγειο για προληπτικούς λόγους. Επενέβησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.
Λιμάνι Βηρυτού καταστροφή
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Τρίπολη Λιβάνου με αγνοούμενους

Στην Τρίπολη του Λιβάνου κατέρρευσε πολυκατοικία, παγιδεύοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων. Τρεις επιζώντες ανασύρθηκαν μέχρι τώρα από διασώστες και κατοίκους, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.
Ξαφνική πλημμύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός πυροσβέστης από πλημμύρες στην Πορτογαλία, ισχυρές βροχές Ισπανία

Πυροσβέστης 46 ετών έχασε τη ζωή του στην Κάμπο Μαϊόρ, Πορτογαλία, όταν παρασύρθηκε από νερά κατά περιπολία, πρώτο θύμα της καταιγίδας Μάρτα. Πρόσφατες καταιγίδες έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους στη χώρα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιημένη Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας στον Μυλοπόταμο

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ξεκινά τη δημιουργία πιστοποιημένης Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας και καλεί πολίτες σε συνάντηση ενημέρωσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Μελιδόνι.
Ομπρέλα στη βροχή
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: 200.000 χωρίς ρεύμα, νέες βροχές αναμένονται

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει νέες βροχοπτώσεις ενώ 200.000 πολίτες παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα Κριστίν που άφησε πέντε νεκρούς. Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, επισκευάζοντας ζημιές σε στέγες από τους δυνατούς ανέμους.