ΓΔ: 2003.2 -1.02% Τζίρος: 73.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:33
Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
Το βήμα του ΚΚΕ έτοιμο για ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του ΕΚ Πειραιά Μάρκου Μπεκρή

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη του Μάρκου Μπεκρή, προέδρου του ΕΚ Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ, για κινητοποίηση ενάντια στη μεταφορά πολεμικού υλικού προς τη Γάζα, κάνοντας λόγο για ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου των λιμενεργατών της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκου Μπεκρή, για την κινητοποίηση που είχε αποτρέψει τη μεταφορά πολεμικού υλικού από το λιμάνι του Πειραιά για τη σφαγή στη Γάζα».

«Η δίωξη αυτή, που έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επιστροφή της αποστολής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη, στην οποία συμμετείχε και ο Μ. Μπεκρής, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό για τον τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνει:

«Για άλλη μια φορά, φαίνονται τα εντυπωσιακά αντανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης και του περιβόητου "κράτους δικαίου" όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων, των στρατηγικών επιλογών και συμμαχιών του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, σε άλλες πολύκροτες υποθέσεις, οι ποινικές ευθύνες των υπαιτίων, επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων, συγκαλύπτονται με κάθε τρόπο».

«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δίκαιη απαίτηση δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του λαϊκού κινήματος, να παρθεί πίσω εδώ και τώρα η απαράδεκτη δίωξη», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει πυρομαχικά για Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα. Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία.
Κορκίδης σε δημόσια ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Να αξιοποιήσει η Cosco τις παραναυτιλιακές ελληνικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε τη δυναμική και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιχειρηματική κοινότητα για την ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosco μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο μεταφοράς οχημάτων

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να επιλεγεί ο Πειραιάς ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος στο μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.