ΓΔ: 2064.57 0.32% Τζίρος: 117.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:43
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας σε διεθνή διοργάνωση.

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και τόνισε τη σημασία του διαλόγου. Για τη Γάζα είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τον πόλεμο, ενώ για την Ουκρανία υπογράμμισε την ακεραιότητα των συνόρων.

Από το βήμα της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli, επισημαίνοντας ότι «ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος, όχι η γλώσσα των όπλων».

Αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα δεν δέχεται την αλλαγή συνόρων με τη βία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας πως «η πρότασή μας για πανευρωπαϊκή ηλικία πρόσβασης στα social media εξετάζεται από την Κομισιόν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα και η ΕΕ προστατεύουν τα σύνορά τους, απαντώντας σε ερώτηση του BBC για επαναπροωθήσεις μεταναστών. Υπογράμμισε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 2015 και δεν θα επιτραπεί μαζική εισροή.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΡ: Αντίδραση στις αμυντικές κινήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, Χουσεΐν Γιαϊμάν, επέκρινε την ενίσχυση της ελληνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου, δηλώνοντας πως «τα όπλα δεν αρκούν κόντρα στην ενότητα των Τούρκων» και τόνισε τη σημασία της διπλωματίας έναντι της έντασης.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Έλληνα πρέσβη με Τούρκο υφυπουργό για διμερείς και περιφερειακά

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αλί Οζέλ, όπου συζήτησαν διμερείς σχέσεις, συνεργασία και εξελίξεις στην περιοχή.
Κυριάκος Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλίες Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για Μέση Ανατολή και στήριξη Ελλάδας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με Μητσοτάκη για κρίσιμες εξελίξεις και τη στρατιωτική συνδρομή προς Κύπρο. Διαβεβαίωσε για πλήρη ενημέρωση κομμάτων, ενώ εξέφρασε στήριξη στον Κύπριο Πρόεδρο μετά τα γεγονότα στη βάση Ακρωτηρίου.