ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και τόνισε τη σημασία του διαλόγου. Για τη Γάζα είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τον πόλεμο, ενώ για την Ουκρανία υπογράμμισε την ακεραιότητα των συνόρων.

Από το βήμα της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli, επισημαίνοντας ότι «ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος, όχι η γλώσσα των όπλων».

Αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου», ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα δεν δέχεται την αλλαγή συνόρων με τη βία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας πως «η πρότασή μας για πανευρωπαϊκή ηλικία πρόσβασης στα social media εξετάζεται από την Κομισιόν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα – Η ισχύς δεν φαίνεται στη φωνή

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αποφεύγοντας όμως κινήσεις που οδηγούν σε κλιμάκωση, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παραμένει έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και απορρίπτει εχθροπάθειες.
Kyriakos Mitsotakis, Emmanouel Macron, Ellada, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό ντεμαράζ από την Αθήνα, οι 4 συναντήσεις με το βλέμμα στην Άγκυρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία, η οποία έχει επαναφέρει την ένταση στα Ελληνοτουρκικά, οι τέσσερις επισκέψεις Μητσοτάκη. Τα μηνύματα και η επιχείρηση επαναβεβαίωσης των στρατηγικών σχέσεων της Αθήνας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Πρότυπο σταθερότητας η συνεργασία

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για σταθερότητα και ασφάλεια. Εξέφρασε στήριξη για ειρήνη στη Γάζα, ανεμπόδιστη ανθρωπιστική βοήθεια και πολιτικές λύσεις σε Λίβανο και Λιβύη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 90η: Μητσοτάκης – Προοδεύουμε σε πολλά πεδία ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός, στη 90ή ΔΕΘ, δήλωσε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη σύλληψη των ενόχων στη δολοφονία Νέστορα. Τόνισε την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής βίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα Ευρώπης με Μέση Ανατολή

Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με χώρες της Β. Αφρικής, Μ. Ανατολής και του Κόλπου, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ανατολής. Αυτά τα στρατηγικά ανοίγματα ενισχύουν τη χώρα γεωπολιτικά, αμυντικά και οικονομικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα ειρηνική χώρα, προτεραιότητα η άμυνα

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα ανήκει στις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν 3,5% του ΑΕΠ για άμυνα, επισημαίνοντας τη σημασία διατήρησης ισχυρής αποτροπής και προτεραιότητας στην ασφάλεια της χώρας.