ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση
Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρίσκεται σε διεθνή τουριστική έκθεση στο εξωτερικό.

Ενισχυμένη παρουσία του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι

Ο ΕΟΤ παρουσίασε τα νέα τουριστικά προϊόντα της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση IFTM στο Παρίσι, στοχεύοντας στην ενίσχυση ροών από τη Γαλλία και στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης.

Σημαντική παρουσία είχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM - Top Resa 2025, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2025.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος, είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους εξειδικευμένων Tour Operators, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα του ελληνικού τουρισμού, τα νέα τουριστικά προϊόντα και τις προτεραιότητες του Οργανισμού για την ανάδειξη σημαντικών προορισμών, όπως η Θεσσαλονίκη.

Συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου, ο κ. Φιορεντίνος συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη των Tour Operators NG Travel, Vacances Héliades, Last Minute, Havas Voyages και του OTA πολυτελείας Voyage Privé. Στις συζητήσεις αξιολογήθηκε η φετινή τουριστική περίοδος και τα προγράμματα συνδιαφήμισης στη γαλλική αγορά, τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2025.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες του ΕΟΤ για την περίοδο 2026-2027, με στόχο την ενίσχυση και την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα. Έμφαση δόθηκε στην εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού long city break στη γαλλική αγορά. Οι Tour Operators δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία νέων πακέτων και την προσθήκη πτήσεων charter από Παρίσι, Νάντη και Λυών προς Θεσσαλονίκη στη διετία 2026-2027.

Ο κ. Φιορεντίνος τόνισε τη θετική συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας με την Transavia, αναδεικνύοντας την επέκταση του πτητικού προγράμματος του γαλλικού αερομεταφορέα προς τη Θεσσαλονίκη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, εξετάστηκαν και οι προοπτικές αεροπορικής πρόσβασης σε άλλους ελληνικούς προορισμούς που προωθούν τον εμπειρικό και ευεξιακό τουρισμό, όπως τα μονοπάτια της Πελοποννήσου. Παράλληλα, συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω προγραμμάτων συνδιαφήμισης και ταξιδιών εξοικείωσης για πράκτορες και δημοσιογράφους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ παραχώρησε συνεντεύξεις στα διεθνή μέσα Euronews και Dubai TV, όπου αναφέρθηκε στη σημασία της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα. Επίσης, υπογράμμισε τη στήριξη του ΕΟΤ στην απευθείας πτήση Emirates Airlines Ντουμπάι-Αθήνα, η οποία λειτουργεί ως κόμβος για την Ασία και την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Φιορεντίνος συναντήθηκε και με εκπροσώπους των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου και Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπροσώπους Δήμων και νησιών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προορισμών στη γαλλική αγορά.

Η Γαλλία αποτελεί την τέταρτη σημαντικότερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, με αυξητικές τάσεις για το 2025 στις τουριστικές εισπράξεις. Οι εκτιμήσεις των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές και για το 2026

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τα Εβραϊκά θύματα του ναζισμού

Εκατοντάδες πολίτες με λευκά μπαλόνια «Ποτέ Ξανά» τίμησαν τα θύματα του ναζισμού στην ετήσια πορεία μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας το μαζικό εκτοπισμό και εξόντωση 50.000 ανθρώπων το 1943.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη σε δύο άτομα για τη δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά, κρατείται ο ένας

Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία ασκήθηκε σε δύο άτομα που ήταν παρόντα στη φονική επίθεση στην Καλαμαριά. Ο 19χρονος παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια και θα απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ το δεύτερο άτομο αναζητείται.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για Εβραίους θύματα ναζισμού και Πάρκο Μνήμης

Τελέστηκε εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας για τα θύματα του ναζισμού, με πορεία στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Πάρκο Μνήμης, που παραδίδεται σε 14 μήνες, με πλήρη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις σε ζώα

Άνδρας 43 ετών κακοποιούσε τον σκύλο 33χρονης στις Συκιές, παρουσία της. Και οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση της νομοθεσίας περί ζώων. Ο σκύλος απομακρύνθηκε κι επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στη 33χρονη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη νεαρού που έτρεχε με 179χλμ/ώρα τα ξημερώματα

Ένας 22χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη να οδηγεί με 179χλμ/ώρα στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης–Μουδανιών, στο ύψος Θέρμης, όπου το όριο είναι 90χλμ/ώρα. Η Τροχαία του πέρασε χειροπέδες για παραβίαση του ΚΟΚ.
Στοίβα εφημερίδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Αντώνη Κούρτη

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με θλίψη τον Αντώνη Κούρτη, σημαντική μορφή της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και πρώην πρόεδρο της Ένωσης, που σφράγισε την ιστορία του κλάδου, διευθύνοντας την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» επί δεκαετίες.