ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:39
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
Φώτο: SOOC

Γερουλάνος για δυστύχημα: Αδιανόητες οι αφύλακτες διαβάσεις στην Αθήνα

Ο Παύλος Γερουλάνος ζητά άμεσα μέτρα μετά το θανατηφόρο δυστύχημα σε αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας την κοινοβουλευτική του παρέμβαση για ασφάλεια στην Κωνσταντινουπόλεως.

O Παύλος Γερουλάνος, Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τοποθετήθηκε δημόσια μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε σε αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025. Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις της πρωτεύουσας.

Ο κ. Γερουλάνος, αναφερόμενος στη νέα τραγωδία, υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο να υπάρχουν ακόμη αφύλακτες διαβάσεις στο κέντρο της Αθήνας», επισημαίνοντας πως το θέμα παραμένει άλυτο παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών εκπροσώπων της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής είχε ήδη καταθέσει, από τις 7 Μαρτίου 2024, σχετική ερώτηση στη Βουλή για τους κινδύνους που προκύπτουν από τις αφύλακτες διαβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από διαρκή παράπονα και ανησυχίες των κατοίκων. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης, ζήτησε:

  • την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών,
  • την κατασκευή ραμπών διάβασης, και
  • την τοποθέτηση φωτεινής και ηχητικής σήμανσης στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως.

Αυτά τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των οδηγών, προλαμβάνοντας ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου στη Βουλή

Παράλληλα, μπορείτε να δείτε την απάντηση που δόθηκε από τον ΟΣΕ: Επίσημη απάντηση ΟΣΕ

Η ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα αναδεικνύεται εκ νέου μετά το δυστύχημα της 5ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Γερουλάνος επιμένει ότι «μαζί με τους κατοίκους, το λέμε χρόνια», ωστόσο η ελλιπής ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη σχετική ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου στα κοινωνικά δίκτυα: Δείτε την ανάρτηση εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Το ημερολόγιο εταιρικών πράξεων 2026 με αποτελέσματα και Γ.Σ.

Η Eurobank ανακοίνωσε το ετήσιο ημερολόγιο εταιρικών πράξεων για το 2026. Τα αποτελέσματα χρήσης 2025 θα δημοσιευθούν στις 26 Φεβρουαρίου (μετά το κλείσιμο) και η ετήσια οικονομική έκθεση στις 6 Μαρτίου.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TAP Air Portugal: Λισαβόνα - Αθήνα από 1/7, πέντε πτήσεις την εβδομάδα

Η TAP Air Portugal εγκαινιάζει από 1η Ιουλίου νέο δρομολόγιο Λισαβόνα-Αθήνα με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις. Το καλοκαίρι θα χρησιμοποιείται Airbus A320neo και το χειμώνα Embraer E190, με βολικά ωράρια αναχωρήσεων και αφίξεων.
Συμφωνία επιχειρηματική χειραψία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

3η Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας & Επιχειρηματικό Φόρουμ

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στην Αθήνα οι εργασίες της 3ης Ελληνοαλγερινής Μικτής Επιτροπής και του Επιχειρηματικού Φόρουμ, επιβεβαιώνοντας τη βούληση Ελλάδας και Αλγερίας για ενίσχυση των οικονομικών και αναπτυξιακών σχέσεων.