ΓΔ: 2645.74 -1.51% Τζίρος: 167.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:39:38
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη

Γεωργιάδης: Νέα έργα και επενδύσεις αναβαθμίζουν την Υγεία στη Θεσ/νίκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε αύξηση 63% στη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία, ανακοινώνοντας εμβληματικά έργα όπως το νέο Παιδιατρικό και Ογκολογικό Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση επενδύει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Απαντώντας στους προβληματισμούς φορέων και συνδικαλιστών για πρόσθετη χρηματοδότηση και ενίσχυση του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις αυξήσεις κονδυλίων στη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία πενταετία. 

Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός των νοσοκομείων της πόλης αυξήθηκε κατά 62,7% από το 2019 έως το 2025, φτάνοντας από 420,1 εκατ. ευρώ το 2019 σε 701 εκατ. ευρώ το 2025. 

Η ανοδική αυτή πορεία, όπως επισήμανε, καταδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της κυβέρνησης για περαιτέρω επενδύσεις στο χώρο της Υγείας. «Στο ερώτημα “δώστε λεφτά για την Υγεία”, η απάντηση είναι ότι δίνουμε και μάλιστα πολλά περισσότερα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, η αύξηση είναι εξίσου εντυπωσιακή: από 2.272 γιατρούς το 2019, σήμερα υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη 2.773 γιατροί – μια ενίσχυση που αγγίζει το 37%. 

Αντίστοιχα, οι νοσηλευτές αυξήθηκαν από 3.139 σε 3.613, ενώ το λοιπό προσωπικό ενισχύθηκε από 2.029 σε 2.462 εργαζόμενους. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και φαίνεται να βελτιώνουν την καθημερινότητα τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στα εμβληματικά αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν:

  • Το Κέντρο Γονιδιακής Θεραπείας και Ανοσοθεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Πάσχα του 2026. Ο υπουργός το χαρακτήρισε «συγκλονιστικό», καθώς θα προσφέρει σημαντική μείωση του κόστους θεραπείας ανά ασθενή – από 300.000 ευρώ σήμερα, στα 40.000 ευρώ – ενώ θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της ανοσοθεραπείας στην Ελλάδα.
  • Το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προβλέπεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2027. Το νοσοκομείο αυτό φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη, μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως το Memorial Hospital της Νέας Υόρκης.
  • Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεαγένειο, για το οποίο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ. Θα διαθέτει 425 κλίνες και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέσα σε έξι χρόνια, αναμορφώνοντας ριζικά το τοπίο της ογκολογικής περίθαλψης στη χώρα. Ο υπουργός υπογράμμισε πως «μιλάμε για το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη διαφορά».

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι, παρά τις αντιδράσεις, τα έργα αυτά θα μείνουν ως κληρονομιά στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες δεκαετίες, αποδεικνύοντας τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της παρούσας κυβέρνησης στον τομέα της υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες αλλαγές στο ΕΣΥ και τα επόμενα βήματα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην Υγεία και στους μελλοντικούς στόχους, τονίζοντας την επιτυχία στην απορρόφηση πόρων για ανακαινίσεις νοσοκομείων και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με 6,7 εκατ. προληπτικούς ελέγχους.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δρομολογούνται παρεμβάσεις σε πάρα πολλά νοσοκομεία

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς στις νέες και μεγαλύτερες πτέρυγες του ΤΕΠ, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος εξέδωσε άυλη συνταγή οπιοειδούς με ξένα στοιχεία

Συνελήφθη 18χρονος στον Εύοσμο για παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς συνταγογράφησης και έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο. Κατασχέθηκε οξυκωδόνη 32 γραμμαρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η τηλεϊατρική εφαρμόζεται σε όλα τα Κέντρα Υγείας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το σύστημα τηλεϊατρικής ήδη λειτουργεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας και δεν ήταν νέα πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η τηλεϊατρική, όπως είπε, μπορεί να σώσει ζωές.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Γιατρός 58 ετών βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Τις έρευνες ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά.