ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελληνικό Κοινοβούλιο ολομέλεια
Φώτο: SOOC

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για Προανακριτική

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

Απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση Προκαταρτικής Επιτροπής κατά των δύο πρώην Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή.

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης  και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

Η κοινή πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά και Ανεξάρτητους βουλευτές για  τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συγκέντρωσε 3 θετικές ψήφους, έναντι 78 κατά και 1 παρών.

Η πρόταση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι βουλευτές που  αφορούσε τον πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συγκέντρωσε και αυτή 3 θετικές ψήφους, έναντι 78 κατά και 1 παρών.

Η κοινή πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά και Ανεξάρτητους βουλευτές που αφορούσε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη συγκέντρωσε  5 θετικές ψήφους, έναντι 76 κατά και 1 παρών.

Η πρόταση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι βουλευτές που  αφορούσε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη συγκέντρωσε και αυτή 5 θετικές ψήφους, έναντι 76 κατά και 1 παρών.

Οι βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν εάν ήθελαν  και τις δύο προτάσεις που αφορούσαν το αυτό πρόσωπο.

Επειδή καμία από τις προτάσεις των κομμάτων για τους δύο πρώην υπουργούς δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό των 151 θετικών ψήφων, απορρίφθηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Βουτηγμένοι στη διαφθορά - Η απάντηση στις κάλπες

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τοξικότητα, διαπλοκή και διαφθορά, τονίζοντας εσωκομματική κρίση στη ΝΔ και εμπλοκή βουλευτών στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανταγωνισμό ρουσφετιών εις βάρος των αγροτών.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η πρόταση για προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Η Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην υφυπουργός, δήλωσε αθώα στην πρόταση προανακριτικής επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν διέπραξε καμία παρανομία και δεν έκανε κατάχρηση εξουσίας. Ζήτησε αμερόληπτη εξέταση της δικογραφίας και απέρριψε τις κατηγορίες.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρκα: Φόβος της κυβέρνησης για την αλήθεια η καταψήφιση της προανακριτικής

Η Πέτη Πέρκα υποστήριξε στη Βουλή ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από αυταρχικές πρακτικές, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υπονομεύει το κράτος δικαίου και παρουσιάζει ψευδή διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείζονα πολιτική και θεσμική κρίση με ευθύνη Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για θεσμική κρίση και συγκάλυψη σκανδάλων, ζητώντας άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφάνεια στη Βουλή.
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Λιβανός: Δεν συμμετείχα στο πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά στη λύση

Ο Σπ. Λιβανός τόνισε στη Βουλή ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η εκμετάλλευση του συστήματος από επιτήδειους. Υπογράμμισε πως στη θητεία του ενισχύθηκαν οι έλεγχοι και επιστράφηκαν πάνω από 70 εκ. ευρώ αχρεώστητα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.