ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Τασούλας: Οι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές είναι κρίκος στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, υποδέχθηκε φοιτητές του AHI στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης, τονίζοντας τον ρόλο τους ως πρεσβευτές του Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκη, μαζί με ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών στο πλαίσιο της 17ης ετήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην Ελλάδα και την Κύπρο

Στην αποστολή συμμετείχε και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αθηνών του Ινστιτούτου, αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Κυριαζής.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά, πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο. Ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της αποστολής και να τους ενημερώσει για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εστιάζοντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία του απόδημου Ελληνισμού για την πατρίδα, τονίζοντας ότι αποτελεί «πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο» και ότι η ελληνική Πολιτεία τον αγκαλιάζει ως «αναπόσπαστο μέρος της εθνικής της υπόστασης». 

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, παρά την απόσταση, οι ομογενείς διατηρούν ζωντανό τον δεσμό τους με τη γη των προγόνων τους.

Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και προσωπικά του Νικ Λαρυγγάκη για τη διαρκή προσπάθεια διατήρησης των δεσμών των νέων γενεών της ομογένειας με την Ελλάδα, αλλά και για την ενημέρωσή τους γύρω από τις ελληνικές θέσεις σε καίρια διεθνή ζητήματα.

«Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ βασίζεται σε κοινές δημοκρατικές αρχές, με τις ιδέες της αρχαίας Ελλάδας να έχουν συμβάλει καθοριστικά στη συγκρότηση του αμερικανικού κράτους», ανέφερε ο κ. Τασούλας, επισημαίνοντας τον καίριο ρόλο των Ελληνοαμερικανών ως «ουσιαστικής γέφυρας φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς».

Ο Πρόεδρος ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του χαρακτηρίζοντας τους φοιτητές «άξιους πρεσβευτές των ιδεωδών της πατρίδας μας» και εξέφρασε την προσδοκία του για τη συμβολή τους στη διατήρηση και ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής σχέσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας συνάντηση γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον επικεφαλής του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών της Κύπρου, εκφράζοντας αμέριστη στήριξη στις προσπάθειες ανάδειξης της ιστορικής αλήθειας για την τουρκική εισβολή και τη φιλοξενία παιδιών στην Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τρίμηνο πλαφόν στο κέρδος για καύσιμα και βασικά προϊόντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο με αποστολή αμυντικών δυνάμεων, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του ΥΠΕΞ για απεγκλωβισμό Ελλήνων από εμπόλεμες ζώνες. Επισήμανε, επίσης, την ανησυχία για τη σταθερότητα στον Λίβανο.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τασούλας: Με εθνική ενότητα και διάλογο, προχωράμε στο μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της Προεδρίας, τονίζει στη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τη σημασία της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών και επιθυμεί να εμπνεύσει πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας στη χώρα.