ΓΔ: 2375.91 0.14% Τζίρος: 166.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:39
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
Φώτο: ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Παρέμβαση στο Τελωνείο Μαυροματίου για διαφθορά

Η ΑΑΔΕ διασφαλίζει τη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Τη σαφή θέση της απέναντι σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς επανέλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στο Τελωνείο Μαυροματίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη διαλεύκανσή της.

 Παράλληλα, η Αρχή υπογραμμίζει ότι, με βάση τη δικογραφία και τα αποτελέσματα της έρευνας, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του τελωνείου, η ΑΑΔΕ μερίμνησε άμεσα για τη μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες τελωνειακές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της εξυπηρέτησης και των ελέγχων.

«Η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας και διαφθοράς είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχής, η οποία επισημαίνει την προσήλωσή της στην τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά Δελτία ATA και ταχύτερα τελωνεία από 1η Ιουνίου

Από 1η Ιουνίου 2026, τα Δελτία ΑΤΑ θα διαχειρίζονται ψηφιακά μέσω του eATA, με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τη διευκόλυνση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών, εφαρμόζοντας QR codes και μοναδικούς κωδικούς.
Κυριάκος Πιερρακάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη-Κοβέσι στην ΑΑΔΕ για θέματα τελωνείων

Ο Κ. Πιερρακάκης παρουσίασε στη Λ. Κοβέσι την πρόοδο της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό των τελωνείων και στην καταπολέμηση της απάτης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας ΑΑΔΕ-EPPO και επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα της Επιχείρησης «Καλυψώ».
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 24χρονου Ρουμάνου στη Θεσσαλονίκη με ευρωπαϊκό ένταλμα

Συνελήφθη 24χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, για να εκτίσει ποινή άνω των 2 ετών λόγω διακεκριμένης κλοπής, ξυλοδαρμού και σεξουαλικής παρενόχλησης που τελέστηκαν στη Ρουμανία το 2020-2021.