ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
Φωτογραφία Shutterstock

«ΑΘΗΝΑ 2025»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των κρίσεων

Το «ΑΘΗΝΑ 2025» έφερε 592 συνέδρους από 46 χώρες στη ΣΣΕ, με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, την άμυνα και τη διαχείριση σύγχρονων κρίσεων.

Από την Πέμπτη 22 έως την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025, διεξήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το διεθνές συνέδριο χειρισμού κρίσεων «ΑΘΗΝΑ 2025», με θέμα: «Ένοπλες Συρράξεις και Διαχείριση Κρίσεων στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Το συνέδριο, διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ και αποτέλεσε διεθνές βήμα ανταλλαγής απόψεων σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στις σύγχρονες ένοπλες συγκρούσεις, τα ηθικά και νομικά διλήμματα καθώς και τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων.

Οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ανώτατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι και καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες στρατηγικών μελετών, είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις στρατηγικές επιπτώσεις των εξελίξεων της ΤΝ στο πεδίο της διεθνούς ασφάλειας, με παρουσία 592 συνολικά συνέδρων προερχόμενων από 46 χώρες

Η διεξαγωγή του συνεδρίου επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του ως φόρουμ ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και στρατηγικού διαλόγου επί ζητημάτων κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια και ανέδειξε το ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου στρατηγικού διαλόγου και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ κρατικών, στρατιωτικών και ακαδημαϊκών φορέων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Σώθηκαν περιπατητές που έχασαν τον προσανατολισμό τους

Δύο αλλοδαποί περιπατητές, 21 και 27 ετών, αποπροσανατολίστηκαν στην περιοχή Κοράκια Θάσου και διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση στο 112. Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με όχημα.
Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η επέκταση προς Καλαμαριά

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά πως με 5 νέους σταθμούς το μετρό μεταμορφώνει την πόλη, μειώνει την κυκλοφορία και ενισχύει τον τουρισμό.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: 9% άνοδος στα ταξίδια εισερχόμενων-εξερχόμενων έως 25 Αυγούστου

Τα ταξίδια εισόδου-εξόδου στα λιμάνια Πεκίνου ξεπέρασαν τα 15 εκατ. έως 25/8, 9% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι ξένες αφίξεις έφτασαν τα 4,88 εκατ. (+31,6%), με το 74,5% των τουριστών χωρίς βίζα ή με προσωρινή άδεια.
Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: 384 αγνοούμενοι ταξιδιώτες λόγω πλημμυρών, 291 αλλοδαποί

Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, εκ των οποίων 291 ξένοι υπήκοοι, αγνοούνται μετά από πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό της χώρας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 105 Ινδοί και 8 Νοτιοκορεάτες.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 64.000 επισκέπτες στο Φαράγγι Σαμαριάς το 2026 στα Χανιά

Συμπληρώνονται 100 ημέρες λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2026, με 64.000+ επισκέπτες και 90 μέρες προσβασιμότητας. Η λειτουργία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.