ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Αλεξανδρούπολη: Προσωρινή κράτηση για 59χρονο για κατασκοπεία

Ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε προφυλακιστέος από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του.

Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκε -σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης- μετά τη σημερινή απολογία του ο συλληφθείς την 29η Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη για φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικού υλικού, τον οποίο βαρύνει η κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι:- «Δεν κατείχε, ούτε απέστειλε απόρρητες κρατικές πληροφορίες», «οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τη μεταφορά Νατοϊκού υλικού έχουν δημοσιευθεί επανειλημμένα στα ΜΜΕ» και πως «δεν υπήρχε περίπτωση κινδύνου για την Ελλάδα ή κάποια συμμαχική χώρα καθώς οι φωτογραφίες ήταν ερασιτεχνικές λήψεις και υπάρχουν εκατοντάδες λήψεις στα ΜΜΕ,σε ρεπορτάζ και στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του 59χρονος «δεν ομολόγησε την πράξη για την οποία κατηγορείται» και «συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις Αστυνομικές Αρχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γιος του «Ελ Τσάπο» παραδέχεται την ενοχή του στις ΗΠΑ

Ο Χοακίν Γκουσμάν Λόπες, γιος του διαβόητου «Ελ Τσάπο», παραδέχθηκε την ενοχή του για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο Σικάγο. Ακολουθεί τον αδελφό του Οβίδιο στα βήματα του πατέρα τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού στη Ραφήνα για ανθρωποκτονία με ερυθρά αγγελία

Συνελήφθη στη Ραφήνα 26χρονος Τούρκος με διεθνές ένταλμα της Τουρκίας για ανθρωποκτονία. Κατηγορείται ότι το 2023 πυροβόλησε και σκότωσε ομοεθνή του. Η σύλληψη έγινε από την Άμεση Δράση κατά τη διάρκεια περιπολίας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού μετά από διαπληκτισμό τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρώην υφυπουργός Άμυνας καταδικάστηκε για διαφθορά

Στρατιωτικό δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό Άμυνας Πάβελ Ποπόφ σε 19 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, σχετικά με την κατασκευή στρατιωτικού πάρκου κοντά στη Μόσχα. Ο Ποπόφ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2024.