ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κωστής Χατζηδάκης
O Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια συνέντευξης, με φόντο μπλε τοίχο και μικρόφωνο μπροστά του.

Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας βελτιώνει την ζωή των εργαζομένων

Σε ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέρεται στη σημερινή ημέρα. Δηλώνει ότι ενώ κάποιοι μιλούν μόνο με συνθήματα, η μέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία για να δείξουν τα απτά αποτελέσματα.

Στη σημερινή ημέρα αναφέρεται ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη. Όπως σημειώνει, «για όσους έχουν μάθει να μιλάνε μόνο με συνθήματα, η σημερινή ημέρα είναι άλλη μια αφορμή για μεγάλα λόγια και ξύλινα συνθήματα. Για εμάς, είναι μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει στην πράξη για τους εργαζόμενους. Και δεν είναι λίγα! Όποιος θέλει μπορεί να διαψεύσει κάτι από τα παρακάτω!

Μέσα σε 6 χρόνια: Η ανεργία μειώθηκε από το 17,5% στο 9% και δημιουργήθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας.

Ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει στα 880 ευρώ από 650 ευρώ. Και ο μέσος μισθός έχει φτάσει τα 1.342 ευρώ από 1.046 ευρώ. Ξεκίνησε και επεκτάθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και την πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων. Οι γονικές άδειες επεκτάθηκαν, προσφέροντας πραγματική στήριξη στις νέες οικογένειες. Ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή "Επιθεώρηση Εργασίας" αποτελεί εργαλείο για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις βασικές πρωτοβουλίες μας».

Και, σε πιο προσωπικό τόνο, «είμαι ικανοποιημένος που συνέβαλα σε αρκετές από αυτές τις πρωτοβουλίες ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», γράφει ο Κ. Χατζηδάκης, η ανάρτηση του οποίου καταλήγει ως εξής:

«Με σκληρή δουλειά, η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική στην πράξη. Και όσο η πρόοδος συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν μέρισμα ανάπτυξης. Είτε με νέες, στοχευμένες μειώσεις φόρων είτε με πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός τους.

Ώστε η συλλογική πρόοδος να έχει αντανάκλαση και σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Την ίδια στιγμή, πολλές από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της αντιπολίτευσης θα οδηγούσαν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: θα βύθιζαν την οικονομία σε ύφεση και τελικά θα δημιουργούσαν αδιέξοδα για τους εργαζόμενους.

Έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Να συνεχίσουμε με σοβαρότητα την προσπάθεια για περισσότερες δουλειές και καλύτερους μισθούς. Αυτός είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά!», υπογραμμίζει κλείνοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Οικονομία, αγροτικές εντάσεις και διεθνείς εξελίξεις

Οι σημερινές εφημερίδες παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων: εργασιακές αλλαγές, εντάσεις με αγρότες, αυξήσεις συντάξεων, διεθνείς γεωπολιτικές ανησυχίες και επεισόδια σε διαδηλώσεις, καθώς και οικονομικές προκλήσεις.
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβάσεις, μισθοί και κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα εστιάζουν σε εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις και κοινωνική πολιτική. Μισθοί, στήριξη οικογένειας, νέο κοινωνικό συμβόλαιο και εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση.
μηχάνημα κλωστοϋφαντουργίας επιλεκτός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί εταιρείες ένδυσης να προστατεύσουν τα δικαιώματα εργαζομένων

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί εταιρείες μόδας και κυβερνήσεις τεσσάρων ασιατικών χωρών να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζόμενους, με βάση εκθέσεις για εκτεταμένες παραβιάσεις και καταστολή σε εργοστάσια.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ευθύνεται για κατάρρευση των συλλογικών συμβάσεων

Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μνημονιακές πρακτικές χωρίς μνημόνιο και πως οι αλλαγές στη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα δεν αρκούν για ουσιαστική προστασία των εργαζομένων.