ΓΔ: 2267.34 1.76% Τζίρος: 49.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:37
Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, επίσημη κατοικία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται και παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τους σιδηροδρόμους από τον αναπληρωτή υπουργό Κωσταντίνο Κυρανάκη

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, το υπουργικό συμβούλιο.

Η έναρξη της συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη του νομοσχεδίου για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Γιώργο Κώτσηρα και Θάνο Πετραλιά των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Αναμόρφωση Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, β) Μεταρρύθμιση του πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2024/1265.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2557 σχετικά με την ανθεκτικότητα των κρίσιμων οντοτήτων.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου του.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν πάει Νταβός...αλλά Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ

Αλλάζει πρόγραμμα ο Κ. Μητσοτάκης: δεν μεταβαίνει στο Νταβός και αναχωρεί το μεσημέρι για Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο και το δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση Μητσοτάκη για Διακομματική στον πρωτογενή τομέα

Μετά από 16 ώρες συζήτησης, η Βουλή ενέκρινε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα. Η αντιπολίτευση καταψήφισε αλλά δήλωσε συμμετοχή. Πρόεδρος προτάθηκε ο Ι. Οικονόμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση Μητσοτάκη για διακομματική επιτροπή στον πρωτογενή

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη διακομματική επιτροπή που πρότεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με πρόεδρο τον Γ. Οικονόμου και ορίζοντα 4 μηνών. Ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ για εθνικό διάλογο.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας με αγρότες: Αποζημιώσεις, ενισχύσεις και θέματα αγροτεμαχίων

Ο Κ. Τσιάρας συναντήθηκε με εκπροσώπους μπλόκων από Β. Ελλάδα και Εύβοια. Συζητήθηκαν αποζημιώσεις, πληρωμές ενισχύσεων, ζητήματα ιδιοκτησίας αγροτεμαχίων και έλεγχοι για ελληνοποιήσεις.