ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία ΠΑΣΟΚ
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θεατής στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών του εγκλήματος

Η επίθεση που έγινε στον Γ. Μοσχούρη στο Χαλάνδρι καταδεικνύει την αύξηση της εγκληματικότητας και την ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει την κοινωνική τάξη, όπως επισημαίνουν σε κοινή δήλωση ο Γιώργος Μουλκιώτης και ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

«Η μαφιόζικη επίθεση κατά του Γ. Μοσχούρη στο Χαλάνδρι επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο την κλιμάκωση της εγκληματικότητας και την αδυναμία του κράτους να διασφαλίσει την έννομη τάξη», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης και ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του κόμματος.

Σημειώνουν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «άλλο ένα επεισόδιο στην αλυσίδα βίας και εγκληματικότητας που αποκαλύπτει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του». «Όταν τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών συμβαίνουν μέρα μεσημέρι σε κατοικημένες περιοχές και περιοχές πολυσύχναστων δραστηριοτήτων, με όρους εγκληματικής οργάνωσης, δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Όταν οι πολίτες γίνονται μάρτυρες εκτελέσεων σε κοινή θέα, όταν η βία αποκτά χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής», τονίζουν.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι «μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης, το μόνο που έχει να επιδείξει η Νέα Δημοκρατία είναι επιτελικές φωτογραφίες και επικοινωνιακές επιχειρήσεις», για να σχολιάσουν ότι «η πραγματικότητα δεν κρύβεται, οι πολίτες νιώθουν ολοένα και πιο απροστάτευτοι και η εγκληματικότητα θεριεύει».

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για την έξαρση της ωμής βίας» και καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας και της επικοινωνιακής διαχείρισης».

«Το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη αποτελεί ύψιστο δικαίωμα που οφείλει να το διασφαλίζει η Πολιτεία ως βασική της υποχρέωση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Οι πολίτες πλέον χόρτασαν από ανέξοδα λόγια και απαιτούν πράξεις. Χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας, πρόληψης και αποτροπής της βίας, με διαφάνεια, λογοδοσία και πραγματική παρουσία του κράτους. Η ευθύνη για την προστασία της κοινωνίας ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αξιόπιστη αντεγκληματική πολιτική ασφάλειας, με επίκεντρο τον πολίτη και όχι πολιτική ηγεσία που κρύβεται πίσω από γεγονότα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών αφορά τον κορμό της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα επικρατήσει κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη στάση στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζητώντας ευρεία συναίνεση.
Μιχάλης Κατρίνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αναθεώρηση με συναινέσεις, όχι επικοινωνιακά παιχνίδια

Ο βουλευτής Ηλίας και τομεάρχης Άμυνας για το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε στο Action24 ότι κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δική του πρόταση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τρίτη κυβέρνηση ΝΔ σημαίνει ανισότητες, σκάνδαλα και αδιαφάνεια

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του, για έλλειψη λύσεων, αυτοκριτικής και μεταρρυθμιστικού αφηγήματος, ενώ τόνισε πως ο λαός αξίζει καλύτερα και θα προχωρήσει σε πολιτική αλλαγή.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη: «Σιωπή» για χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και αλαζονεία

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση και τον Π. Μαρινάκη για απουσία αντίδρασης σε αναφορά για χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς, μιλώντας για αλαζονεία και «βιαστικές» τοποθετήσεις.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης στις δηλώσεις Αλεξοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπεράσπιση των δηλώσεων της Χρ. Αλεξοπούλου περί «τζάμπα», κάνοντας λόγο για ειρωνεία απέναντι σε χαμηλόμισθους και απώλεια μέτρου από τη ΝΔ.