ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην κατάθεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί εσωκομματικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Για καθυστερημένη κατάθεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που υπακούει σε εσωκομματικές, μικροπολιτικές επιδιώξεις, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, προχώρησε στην ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, με τη χώρα να είναι έκθετη από το Δεκέμβριο του 2021, όταν και εστάλη η προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαχειρίστηκε με συνέπεια το ευαίσθητο αυτό θέμα, προχωρώντας στην νομοθετική ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας το 2018, (νόμος 4546), και θέτοντας επανειλημμένα το ζήτημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Το βασικό, όμως, ερώτημα είναι το εξής: Γιατί καθυστέρησε 4 χρόνια η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την καταδίκη της χώρας από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την προβολή αναθεωρητικών αφηγημάτων από την Τουρκία; 

Παράλληλα, γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά, προχώρησε την ίδια ημέρα σε διαρροή του δικού της Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, προωθώντας τη "Γαλάζια Πατρίδα"».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Με την αργοπορημένη κατάθεση του ΘΧΣ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι χειρίζεται την Εξωτερική Πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς εθνική στρατηγική, με αρχή μέση και τέλος, και χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. 

Μόνος γνώμονας της κυβέρνησης, είναι οι εσωκομματικές, μικροπολιτικές της επιδιώξεις. Και ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευτεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Δεν προτείνεται συμμετοχή Τουρκίας ή Ν. Κορέας στο SAFE

Ο Τόμας Ρενιέρ από την Κομισιόν δήλωσε πως δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Τουρκία ή Νότια Κορέα για το αμυντικό πρόγραμμα SAFE, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση των αιτήσεων συνεχίζεται και αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Συνάντηση Μερτς-Ερντογάν για άμυνα, Ευρώπη και Ισραήλ

Με τιμές υποδέχτηκε ο Ερντογάν τον Μερτς στην Άγκυρα. Οι δύο χώρες συμφώνησαν σε στενότερη αμυντική συνεργασία αλλά διαφώνησαν για το θέμα της Γάζας. Η Γερμανία στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με όρους.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μερτς-Ερντογάν: Διάσταση για Γάζα, φόντο άμυνα και ΕΕ

Με τιμές και στρατιωτική υποδοχή υποδέχτηκε ο Ερντογάν τον Γερμανό καγκελάριο στην Άγκυρα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για στενότερη αμυντική συνεργασία, διαφωνώντας όμως για τον πόλεμο στη Γάζα και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Στήριξη στενής συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ πριν τη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Μάιερ δήλωσε πως το Βερολίνο στηρίζει τη στενή συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ και το θέμα ίσως συζητηθεί στη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν. Για την Τουρκία, την χαρακτήρισε «σημαντικό εταίρο» της Γερμανίας.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Ίση στήριξη Ελλάδας με σύνορα της Βόρειας Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, κάλεσε την Κομισιόν να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσει την οικονομική στήριξη προς τα ελληνικά σύνορα.