ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Κατρίνης πορτρέτο
Ο Μιχάλης Κατρίνης φωτογραφίζεται χαμογελαστός με φόντο πράσινο τοπίο.

Μιχ. Κατρίνης: Η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση κ. Δένδια

Τι απαντά ο τομεάρχης άμυνας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στα σχόλια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με αφορμή την τέταρτη φρεγάτα Belharra.

Απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια δίνει ο υπεύθυνος τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μετά την επίθεση του υπουργού στην αντιπολίτευση αμέσως μετά το τέλος του σημερινού ΚΥΣΕΑ. 

Όπως τόνισε ο Μιχ. Κατρίνης, «με έκπληξη είδαμε σήμερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μέμφεται την αντιπολίτευση, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις πρακτικές του κ. Μητσοτάκη. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σχετικά με αποφάσεις που πήρε για την προμήθεια της 4ης Belharra, χωρίς να ενημερώσει αναλυτικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες στην κλειστή συνεδρίαση και γνωρίζουν την πραγματικότητα. Και όχι φυσικά την ''πραγματικότητα'' των λεγομένων του κ. Δένδια».

Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπήρξε καμία αναφορά για αγορά φρεγάτας Belharra στο κείμενο που δόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής την Πέμπτη. Δεν υπήρξε καμία σαφής διατύπωση από τον Υπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περί επικείμενης εισήγησής του για πρόσκτηση μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra στο ΚΥΣΕΑ. Υπήρξε σαφής διατύπωση από τον Υπουργό περί εισήγησής του για πρόσκτηση φρεγάτας Belharra στο ΚΥΣΕΑ, μόνο μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του».

Είναι αξιοσημείωτο, σημειώνει ο τομεάρχης άμυνας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ότι σε όλα τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της επιτροπής (και είναι σαφές με ποιου την πρωτοβουλία δόθηκαν), ενώ γίνονται συγκεκριμένες ονομαστικές αναφορές σε οπλικά συστήματα που περιλαμβάνονται στον 12ετή ΜΠΑΕ, υπάρχει μια  γενική αναφορά σε αγορές νέων φρεγατών, συγκεκριμένη αναφορά μόνο για 2 φρεγάτες FREMM και καμία αναφορά για φρεγάτα Belhara.

«Περιμένουμε να μας απαντήσει ο κ. Υπουργός αν η δέσμευσή του για 25% συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ισχύει για τις νέες προμήθειες που εξήγγειλε ή όχι. Περιμένουμε να μας απαντήσει ο κ. Υπουργός για όλες τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν επί θητείας του και επί διακυβέρνησης ΝΔ και φυσικά να συζητήσουμε θεσμικά στη Βουλή για τα μέτρα διαφάνειας που προτείνει εσχάτως. Τέλος, σχετικά με την αποστροφή του κ. Δένδια περί ''υπαρξιακής αγωνίας'' των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα ήταν δόκιμο να μην κρίνει ''εξ'ιδίων τα αλλότρια''», καταλήγει ο Μιχ. Κατρίνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβάθυνση αμυντικών δεσμών με Αλβανία και γεωπολιτικές προκλήσεις

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο Αλβανό Υπουργό Άμυνας, Έρμαλ Νούφι, συζήτησαν για ενίσχυση συνεργασίας και συμφώνησαν επίσκεψη του Νούφι στην Αθήνα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΑΕ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Mohamed bin Mubarak bin Fadhel Al Mazrouei για να ενισχύσουν τη στρατηγική αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΑΕ, εστιάζοντας στην καινοτομία, υπέγραψαν σχετική Επιστολή Πρόθεσης.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον Υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ αύριο στην Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχτεί στην Αθήνα τον υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, Mohamed Al Mazrouei, για συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ και τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Κίνδυνος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο drone Λευκάδας

Ο Κώστας Τσουκαλάς καταλόγισε στην κυβέρνηση «επικίνδυνους ακροβατισμούς» για τις δηλώσεις Δένδια για drone στη Λευκάδα και επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει ως εφαρμοσμένα μέτρα που δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί.