ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
Ο Σωκράτης Φάμελλος χαμογελά σε εξωτερικό χώρο, με κόσμο στο βάθος.

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το πασχαλιάτικο τραπέζι σε πολυτέλεια

Την ανάγκη να στηριχτούν οι παραγωγοί της χώρας που κάνουν μεγάλη προσπάθεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά.

Την ανάγκη στήριξης των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά.

«Εδώ, στη Βαρβάκειο Αγορά, είδαμε τους εμπόρους να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. Όμως δυστυχώς, έχουν αντίπαλο την ακρίβεια και την κυβέρνηση. Γιατί ενώ το Πάσχα μας καλεί να κάτσουμε όλοι μαζί γύρω από το πασχαλιάτικο τραπέζι, η ακρίβεια και ο κ. Μητσοτάκης μας απομακρύνουν από αυτό. Δυστυχώς, έχουν κάνει το πασχαλιάτικο τραπέζι πλέον πολυτέλεια», σημείωσε σε δηλώσεις του.

 «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την αγορά, εξαιτίας του μεγάλου κύματος ακρίβειας, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη νομοθέτηση του 13ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους, της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους και της μείωσης του ΦΠΑ για τα καταναλωτικά προϊόντα έως και μηδενισμό, για ένα διάστημα. Από την άλλη μεριά όμως, να ξέρουμε ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια στα ταμεία που μαζεύονται από φορολογία, πάνω από τον προϋπολογισμό, και δισεκατομμύρια στα καρτέλ, όπως στις τράπεζες και στο ρεύμα», είπε, υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η λύση και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». «Να στηρίξουμε τους παραγωγούς της χώρας μας, που κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Να στηρίξουμε τους εμπόρους, που κι αυτοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Να στηρίξουμε τους καταναλωτές, αλλά δεν μπορούμε να στηρίζουμε την κερδοφορία των λίγων», τόνισε.

«Το Πάσχα είναι μια γιορτή που μας φέρνει όλους μαζί. Όλοι μαζί λοιπόν πρέπει να βρούμε μια λύση και η ανάσταση της χώρας μας πρέπει να είναι και μια πολιτική ανάσταση. Χρόνια πολλά, καλή ανάσταση σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Βαριές υποχρεώσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο

Οι οικονομικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών δεν σταματούν τον Αύγουστο, με πληρωμές φόρων, εισφορών και δαπανών να κορυφώνονται, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτυρία 31/8 για 13ο και 14ο μισθό στο Υπ. Οικονομικών

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική ρύθμιση και οργανώνει διαμαρτυρία στις 31 Αυγούστου 2026 στο ΥΠΟΙΚ. Αιτήματα αποτελούν και αυξήσεις μισθών, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και προσλήψεις.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση προσφέρει ψίχουλα ενόψει χειμώνα δυσαρέσκειας»

Ο Κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την απογοήτευση από την κυβέρνηση και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για κοροϊδία με ψίχουλα στη ΔΕΘ. Τόνισε την αύξηση φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και σχολίασε τις δημοσκοπήσεις.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Εθνική Πρωτοβουλία Τιμών είναι μέτρο βιτρίνας πριν τη ΔΕΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση για ανεπαρκή μέτρα κατά της ακρίβειας, απορρίπτοντας την Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Επισημαίνει ότι τα νοικοκυριά δεν στηρίζονται ουσιαστικά.