ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Τρίτη αναβολή στη δίκη των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση του εκλογικού Σώματος

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Μάϊου 2025, λόγω της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές.

Σε νέα, για τρίτη φορά, αναβολή οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου για την υπόθεση των βουλευτών που είχαν εκλεγεί με το κόμμα «Σπαρτιάτες», κατηγορούμενοι για εξαπάτηση των εκλογέων, στην οποία ηθικός αυτουργός δικάζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνεργός ένας δικηγόρος.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Μάϊου 2025, λόγω της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές. Για τον ίδιο λόγο η δίκη είχε αναβληθεί την προηγουμένη φορά, ενώ αναβολή έχει δοθεί και στο πρόσωπο του βασικού μάρτυρα, προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Κατά την εξέταση των αιτημάτων αναβολής, ο συνήγορος του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Χαράλαμπου Κατσιβάρδα, Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε να δοθεί σύντομη αναβολή αναφέροντας: «Ο εντολέας μου διασύρεται ως απατεώνας».

Στην τοποθέτησή του επί της αναβολής, ο εισαγγελέας της έδρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που παρουσιάζονται ως απατεώνες. Η έκπτωση ή μη από τη Βουλή εξαρτάται εμμέσως και από αυτήν τη δίκη. Ήλπιζα ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο δικηγορικός σύλλογος και θα επεδείκνυε ευαισθησία για την υπόθεση που αφορά την κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την ουσία της Δημοκρατίας. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά συμφωνώ να προσπαθήσουμε να βρεθεί κοντινή δικάσιμος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρούντας: Υπέρ του διάχυτου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων

Η «Νίκη» διαφωνεί με την πρόταση η συνταγματικότητα των νόμων να ελέγχεται αποκλειστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, επιμένοντας στον διάχυτο έλεγχο όσο η ηγεσία των δικαστηρίων ορίζεται από την κυβέρνηση.
Άννα Ευθυμίου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ευθυμίου: Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι υγειονομικοί με δίκαιη πράξη

Η υφ. Εργασίας Άννα Ευθυμίου δήλωσε στη Βουλή πως η ένταξη υγειονομικών του ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η εξομοίωση συνταξιοδότησης με τον ιδιωτικό τομέα, είναι δίκαιη και στηρίζει την κοινωνική συνοχή.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η ανισότητα κατά των γυναικών είναι ταξική και νεοφιλελεύθερη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, καταδίκασε κατηγορηματικά τη βία και την τρομοκρατία, ζητώντας γρήγορη διαλεύκανση της δολοφονικής επίθεσης στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα και αναφερόμενος στις ελλείψεις πολιτικής προστασίας στη Λητή.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπαηλιού: Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, όχι ανεξέλεγκτη

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, τόνισε ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης απαιτεί θεσμικά αντίβαρα, διαφάνεια και ισορροπία στην επιλογή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.