ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κυριάκος Μητσοτάκης σκέψη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σκέψη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή των Ελλήνων.

Μητσοτάκης: Η προεκλογική δέσμευση παραμένει: κατώτατος μισθός 950 ευρώ το 2027

«Το μέτρο αυτό αφορά 575.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά συμπαρασύρει και 600.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την αύξηση του κατώτατου μισθού:

« Στα 880 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού που πραγματοποιούμε από όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, όταν ήταν στα 650 ευρώ. Η προεκλογική μας δέσμευση παραμένει: κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027 και μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αφορά 575.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά συμπαρασύρει και 600.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο. Και βέβαια αφορά και όσους λαμβάνουν επιδόματα μητρότητας, γάμου, ανεργίας, ενώ επηρεάζει θετικά και τις τριετίες και κατά συνέπεια και τον μέσο μισθό».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη σημαίνουν συνέχιση λιτότητας

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για ψευδή εικόνα της πραγματικότητας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών και μόνο μια αριστερή πολιτική μπορεί να φέρει αλλαγή.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το ελληνικό μοντέλο κοινωνικού διαλόγου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρουσίασε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, με έμφαση στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την άμυνα, τη Μέση Ανατολή και τις κοινωνικές πολιτικές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους εστίασης με νέα σύμβαση

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανήρτησε βίντεο στο διαδίκτυο σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό, καλώντας όσους εργάζονται στον κλάδο ή γνωρίζουν κάποιον, να το παρακολουθήσουν και να το διαδώσουν.
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων πάγκος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδες: Εφάπαξ σε 1.000.000 εργαζόμενους και αύξηση 113% μετακλητών

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κυριαρχούν οικονομία και πολιτική: εφάπαξ σε 1 εκατ. εργαζόμενους, αύξηση μετακλητών κατά 113%, πληρωμές το 2026, δασμοί Τραμπ στην Ευρώπη και ελαφρύτερα εκκαθαριστικά για το 2025.