ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γάζα υπό βομβαρδισμό
Καπνός καλύπτει τη Γάζα ενώ διαρκεί η ένοπλη σύγκρουση.

Απορρίπτει το Ισραήλ τις καταγγελίες του ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Γάζα

«Σε ό,τι αφορά αυτόν τον ισχυρισμό του λιμού, είναι ένα ψέμα που κράτησε όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Είναι ένα ψέμα», τόνισε ο ΥΠΕΞ της χώρας.

Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ψέμα», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ.

«Σε ό,τι αφορά αυτόν τον ισχυρισμό του λιμού, είναι ένα ψέμα που κράτησε όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Είναι ένα ψέμα», τόνισε ο Σάαρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ισραηλινός υπουργός ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν άνθρωποι αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα, αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναστολή της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκρήξεις στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 57 νεκροί από βομβαρδισμούς, δηλώνει η παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά χτυπήματα, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα. Η ανεξάρτητη επιβεβαίωση αυτών των αριθμών δεν κατέστη εφικτή.
Χασάν Νασράλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ θέλει να εκμεταλλευτεί το αμερικανικό σχέδιο για Γάζα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα «γεμάτο κινδύνους» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι το χρησιμοποιεί για να πετύχει πολιτικούς στόχους, μετά την αποτυχία της στρατιωτικής του επέμβασης.
Ισραηλινό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απέλαση 137 ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας προς Τουρκία

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την απέλαση 137 φιλοπαλαιστινίων ακτιβιστών του στολίσκου για τη Γάζα προς την Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως επιδιώκει την ταχεία απομάκρυνση όλων, παρά τις καθυστερήσεις κάποιων στη διαδικασία.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ για εκεχειρία

Παρά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου για παύση των επιθέσεων, το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Σύμφωνα με τοπικές αρχές, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ η Χαμάς φαίνεται ανοιχτή σε ειρηνευτική συμφωνία.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η ηγεσία δίνει εντολή για περιορισμό επιχειρήσεων στη Γάζα

Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ έδωσε εντολή για «πάγωμα» της εκστρατείας κατά της Γάζας, περιορίζοντας τις επιχειρήσεις στο ελάχιστο. Η απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με ΗΠΑ και αναμένεται να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το σχέδιο Τραμπ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ έτοιμο για το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ στη Γάζα

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να εφαρμόσει άμεσα το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου.