ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε πάνελ εκδήλωσης με μικρόφωνα και καρέκλες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα προοδευτικά κόμματα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που συνεδρίασε σήμερα, επαναδιατυπώνει ότι τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία και καταθέτει τροπολογία για να θωρακιστεί η εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης του 2019 για την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για τα αδικήματα υπουργών, υφυπουργών και μελών της κυβέρνησης. Η τροπολογία κατατίθεται, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση Συντάγματος και νόμου, να είναι νομικά σαφές και να υπάρχει ασφάλεια Δικαίου στο ζήτημα αυτό, το οποίο έχει "παραβλέψει" να ολοκληρώσει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας:

«Επίσης, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Σωκράτη Φάμελλου με τον Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου και με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει σήμερα τροπολογία για την οριστική επίλυση του προβλήματος των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο».

«Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο της συνολικής του πρότασης για τον αγροτικό τομέα που έχει ήδη παρουσιαστεί, καταθέτει τρεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις οφειλές των αγροτών, για τις παραχωρήσεις ακινήτων και για τη δυνατότητα παράτασης μισθωτικών συμβάσεων παραγωγικών εγκαταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ συσκοτίζει τις ευθύνες στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης από τη ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλούμενες επίσημα στοιχεία για το Εθνικό Απόθεμα και την «Τεχνική Λύση», τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί ΝΔ για πολιτικάντικα τερτίπια στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τη ΝΔ για πολιτικά τεχνάσματα σχετικά με την παρουσία Κόκκαλη στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αρμοδιότητα και ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Δεν μπορεί να είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος για τον ρόλο Κόκκαλη

Ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή τη συμμετοχή Κόκκαλη, τον οποίο η ΝΔ θεωρεί «ελέγχοντα και ελεγχόμενο». Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είχε αρμοδιότητα στον οργανισμό και κατηγορεί τη ΝΔ για εντυπώσεις.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση απαξιώνει θεσμικά και οικονομικά τους δήμους

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης, αφαίρεση αρμοδιοτήτων και κλείσιμο δομών, επισημαίνοντας το πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και τα ΕΛΤΑ.