Τον Τάσο Γιαννίτση προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Πριν από λίγο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την απόφασή του, να προτείνει τον Τάσο Γιαννίτση για ΠτΔ, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η επιλογή του πρώην υπουργού οφείλεται στην εκτίμηση του Χαριλάου Τρικούπη ότι η επιλογή του Κώστα Τασούλα από τον πρωθυπουργό αφήνει ένα κενό απεύθυνσης στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό κέντρο», το οποίο, όπως λένε στελέχη του, έρχεται να καλύψει η πρόταση του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο 81χρονος κ. Γιαννίτσης προκάλεσε θύελλα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε το 2001 ως αρμόδιος υπουργός, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη να μην την κάνει αποδεκτή.
Επανήλθε πολιτικά το 2011 ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, όπου παρέμεινε μέχρι τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Το Μάρτιο του 2015 ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος) της εταιρείας LAMDA Development, ενώ το 2017, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.