ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δημήτριος Χούπης σε εκδήλωση
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ)

Στη συνεδρίαση έδωσε το παρών ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη του ΑΣΣ.

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ», η πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ).

Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη του ΑΣΣ.

Η νέα σύνθεση του ΑΣΣ είναι η ακόλουθη:

  • Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός ΓΕΣ
  • Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός ΓΕΣ
  • Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ
  • Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, Διοικητής ΑΣΔΕΝ
  • Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, Διοικητής ΣΕΘΑ
  • Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ στο ΓΕΕΘΑ – Συντονιστής Σύστασης Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών – Διοικητής Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών
  • Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, Διοικητής ΑΣΔΥΣ
  • Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, Διοικητής Γ’ ΣΣ/NRDC – GR.
  • Αντιστράτηγος Μανουράς Γεώργιος, Διοικητής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου
  • Αντιστράτηγος Καβιδόπουλος Παναγιώτης, Διοικητής Δ΄ ΣΣ
  • Αντιστράτηγος Μπουντλιάκης Γρηγόριος, Επιτελάρχης ΓΕΣ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας σε ναυτική βάση και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας Πορτογαλίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, όπου επισκέφθηκε τη ναυτική βάση Λισαβόνας και ενημερώθηκε για την ανάπτυξη θαλάσσιων και υποθαλάσσιων drones στο CEOV.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα, διάστημα και drones

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Άμυνας, Andrius Kubilius, συζητώντας για την αμυντική και διαστημική πολιτική, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, το πρόγραμμα «SAFE 2» και την πρόοδο της Agenda 2030.
Σημαίες Πολωνίας και ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δαβάκη-Υφυπουργού Πολωνίας για συνεργασία στην άμυνα και καινοτομία

Συνάντηση είχαν οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Πολωνίας για τον Κανονισμό SAFE, τη διμερή συνεργασία σε κοινές προμήθειες και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, ενισχύοντας τη στρατηγική σχέση στον τομέα της άμυνας.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστραλίας για την αμυντική συνεργασία

Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας συζητήθηκε στη συνάντηση Δένδια και της πρέσβειρας Alison Duncan, με αφορμή την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με επίκεντρο την καινοτομία.