ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αλέξης Τσίπρας πορτρέτο

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη

«Ο Κώστας Σημίτης άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ο Κώστας Σημίτης άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρει ακόμη: «Δικαιούται σεβασμού ως πολιτικός αντίπαλος, αλλά και την αναγνώριση ότι ως ηγέτης έλαβε κρίσιμες αποφάσεις που καθόρισαν τη πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Συνέδεσε το όνομά του με το δικό του όραμα για τον εκσυγχρονισμό που καθόρισε τόσο την οικονομική εξέλιξη της χώρας όσο και τη φυσιογνωμία του πολιτικού της συστήματος.

Ιδίως δε με την απόφασή του για την είσοδο στην ευρωζώνη, που είχε σημαντικά οφέλη αλλά και σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες, μετέπειτα.

Σημαντική, επίσης, παρακαταθήκη στην εξωτερική μας πολιτική, αφήνει με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την έναρξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Στελέχη αμφισβήτησαν δημόσια τη στήριξη σε Τσίπρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραδέχτηκε «απαξιωτικά σχόλια» και έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας τη σημασία ενότητας και προοδευτικής σύγκλισης για τη δυναμική απάντηση στον Μητσοτάκη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα με την πρέσβη των ΗΠΑ, με έμφαση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη διπλωματία ως λύση σε κρίσιμα ζητήματα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στη φετινή ΔΕΘ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, προανήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την αντιπολίτευση και την πολιτική σταθερότητα.
Αλέξης Τσίπρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολιτικά μηνύματα Ψάλτη, ο Τσίπρας «ξανακλείνει» τις τράπεζες και η διασύνδεση

Το πολιτικά μηνύματα του Β. Ψάλτη, ο Αλ. Τσίπρας ξαναπαίζει με τις τράπεζες, ώθηση στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, η... «μεγάλη» είδηση της συνάντησης Σαμαρά με Γκίλφοιλ και η επιστροφή Πατέλη.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Επιστροφή της Αριστεράς με το «ηθικό πλεονέκτημα»

Με ανάρτησή του, ο Άκης Σκέρτσος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τις λαϊκιστικές δυνάμεις για έλλειψη ρεαλιστικού προγράμματος και για χρήση του ηθικού πλεονεκτήματος ως όπλο ενάντια στους αντιπάλους τους.