ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σωκράτης Φάμελλος πορτρέτο

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι μονοκομματική υπόθεση

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Kontra, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον χειρισμό της δημόσιας συζήτησης σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που άνοιξε η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέρριψε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Kontra.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η θέση μας είναι ότι πρέπει πρώτα απ' όλα να προστατευτεί ο θεσμός. Η συζήτηση, η οποία άνοιξε από τη μεριά της ΝΔ, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί την άνοιξε; Τι θέλει να υπηρετήσει και να εξυπηρετήσει; Θέλει να κάνει κάποια κριτική έμμεσα ή άμεσα η ΝΔ στην σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Δεν επιτρέπεται κοιτώντας το εσωτερικό του κόμματός της η ΝΔ, να κάνει παιχνίδια με ένα τέτοιο σημαντικό θέμα. Είναι πιο σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση, παρά να προτείνουμε ένα όνομα ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μόνο και μόνο για να αναδείξουμε τη δική μας πρωτοβουλία, αλλά με κίνδυνο να ανατρέψουμε μια πιθανή συναίνεση. Λέμε ότι πρέπει, πρώτα απ' όλα με ευθύνη της κυβέρνησης, να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε μια μονοκομματική υποψηφιότητα και μια μονοκομματική επιλογή στο τέλος».

Βάζοντας το πολιτικό πλαίσιο είπε: «Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε σοβαρά προβλήματα και παραβίασης του Συντάγματος με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου. 'Αρα η συζήτησή μας δεν πρέπει να δημιουργήσει περισσότερα. Γι αυτό κι εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Εμείς θα συνεδριάσουμε και έχω πει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κάνει κανέναν αιφνιδιασμό. Εφόσον εμείς προτείνουμε προοδευτικές συνεργασίες θα πρέπει να γίνεται μια συζήτηση και μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Η εξεταστική για τον «Ηρακλή» ανοίγει το «μαύρο κουτί»

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με δανειολήπτες ελβετικού φράγκου και τόνισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τις τιτλοποιήσεις δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», ζητώντας ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μυρτώ Κοροβέση στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είδε τον Ανδρουλάκη

Η Μυρτώ Κοροβέση εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλωσορίζοντας τη βουλευτή που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Αύξηση φόρων και κατάργηση "Ηρακλή" ζητά στη Βουλή

Ο Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεπιδρομή και αύξηση άδικων φόρων, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ζήτησε διαφάνεια για το σχέδιο «Ηρακλής» και τις κρατικές εγγυήσεις.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Κάλεσμα στη νεολαία για κινητοποιήσεις στους δρόμους

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τη νεολαία σε ειρηνικές, μαζικές διαδηλώσεις για το κόστος ζωής, ειδικά για στέγη και ενέργεια, τονίζοντας πως τέτοιες κινητοποιήσεις είναι «οξυγόνο» για τη δημοκρατία και την κοινωνία.
Έλενα Κουντουρά προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Έλενα Κουντουρά βασική ομιλήτρια στο 12ο Global Tourism Economy Forum

Η Έλενα Κουντουρά μίλησε στο Global Tourism Economy Forum για τη βιώσιμη και ανθεκτική μετάβαση του τουρισμού στην ΕΕ, προωθώντας προστασία περιβάλλοντος, στήριξη μικρών επιχειρήσεων, ποιοτικές θέσεις εργασίας και διακριτή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Απομόνωση ακραίων φωνών που επενδύουν στο χάος

Ο Π. Μαρινάκης ξεχώρισε ειρηνικές διαδηλώσεις από «μπάχαλο», καλώντας σε απομόνωση ακραίων, τόνισε τα λάθη του παρελθόντος και υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη αποδίδει ευθύνες, όχι η κυβέρνηση. Υποστήριξε το συνταγματικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.