ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο

Κοντογεώργης: Ρυθμίσεις για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης του καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω ως προς αυτό».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ και σχετικά με τη νομοθεσία για την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ σε ανηλίκους και τον αντικαπνιστικό νόμο ανέφερε τα εξής: «Μιλάμε για ένα εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Να δούμε τι είναι προς όφελος των παιδιών και να ρυθμίσουμε τα κενά που μπορεί να υπήρξαν στη νομοθεσία. Είναι υπό επεξεργασία. Σύντομα θα έρθει προς δημόσια διαβούλευση στη Βουλή. Πολλές φορές υπήρχαν γκρίζες ζώνες στο πώς λειτουργούν όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και πώς οι επιτήδειοι μπορούσαν να ξεφύγουν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης του καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω ως προς αυτό». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση έχει μεγάλη σημασία η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους.

Για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι σύντομα θα έρθει νέο πλαίσιο σχέση με τον ΚΟΚ και μίλησε παράλληλα για ένα νέο σύστημα δημοσίων μεταφορών και μεταξύ άλλων και για έλεγχο με κάμερες στους δρόμους. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε και στη συλλογική αλλά και στην ατομική ευθύνη στο πώς λειτουργούμε όλοι στην πόλη.

Για την προεδρική εκλογή ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε ότι όλοι τοποθετούνται αλλά ο πρωθυπουργός θα ανοίξει το θέμα στον συνταγματικό προβλεπόμενο χρόνο. «Έτσι είναι θεσμικά σωστό. Έτσι φαίνεται ο σεβασμός στο θεσμό, στο πρόσωπο. Επομένως ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι το β' δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανακοινώσει το πρόσωπο. Το αργότερο μέχρι 13 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός, τηρώντας αυτή τη διαδικασία, όπως από την αρχή είχε πει, είναι πιστός σε αυτό. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε να συζητήσουμε επί του προσώπου και επί της διαδικασίας ευρύτερα», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει περιγράψει τα χαρακτηριστικά και ποιο είναι το πνεύμα του Συντάγματος για το υψηλότερο Πολιτειακό μας αξίωμα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο: Νέες παρεμβάσεις για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος

Κατά την ημερίδα «Το Δημόσιο αλλάζει», κυβερνητικά στελέχη ανέπτυξαν τις προτεραιότητες εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, εστιάζοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αξιολόγηση, τη στελέχωση και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Απολογισμός 6μήνου, Ταμείο Ανάκαμψης & νέες εγκρίσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτησε απολογισμό και προγραμματισμό κυβερνητικού έργου για το 2026, πορεία Ταμείου Ανάκαμψης, αγροτικές ενισχύσεις και νομοσχέδια, ενώ όρισε νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και ΝΣΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη βυθίζεται μετά από κάθε δημοσκόπηση

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη καταγράφει φθίνουσα πορεία μετά από κάθε δημοσκόπηση και κατηγορούν το κόμμα για ανακοίνωση βασισμένη σε αναληθές δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που η κυβέρνηση έχει διαψεύσει.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ εξήγγειλε αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 15 δισ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, παρουσίασε το νέο αμυντικό σχέδιο της Βρετανίας με αύξηση χρηματοδότησης 15 δισ. στερλινών, με στόχο ετήσιες δαπάνες 80 δισ. έως το 2029 και αύξηση αμυντικών δαπανών στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2035.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για πλήρη απομάκρυνση της Βουλής από τη δίωξη υπουργών

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για το άρθρο 86 Σ το διαχωρισμό της Βουλής από τις διώξεις υπουργών, με ειδικό συμβούλιο για τη δίωξη και εκδίκαση από Ειδικό Δικαστήριο μόνο με δικαστές, όχι βουλευτές.