ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το λογότυπο του κόμματος.

Επίσκεψη Φάμελλου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσκεψη του συνόδευσαν ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γιαννούλης και οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ακριτίδης και Γρηγόρης Εδιρνέλης αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, όπου και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κ. Ελισάβετ Λαγγούση – Παράσχου για την λειτουργία του, τις καθημερινές ανάγκες αλλά και τους σκοπούς του. «Να μπορέσουν να μπουν στη δημιουργία και να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να μπορέσουν να προσφέρουν. Αυτός είναι ο προορισμός μας και ο στόχος εδώ και 35 χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Λαγγούση - Παράσχου.

Ο κ. Φάμελλος από την πλευρά του τόνισε μεταξύ άλλων: «Έρχομαι εδώ στο παιδικό χωριό τα τελευταία δέκα χρόνια, αρκετά συχνά. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και με τη νέα μου ιδιότητα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γιατί θέλουμε να δείξουμε στις γιορτές την ανάγκη η ισχυρή Ελλάδα και η ισχυρή δημοκρατία να έχει ισχυρό κοινωνικό κράτος και αυτό το κοινωνικό κράτος είναι δίπλα στο παιδί.

Πρέπει να προστατεύσουμε όχι απλά την κοινωνική συνοχή αλλά και την πρόοδο των παιδιών με την παιδεία. Πρώτα από όλα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο τις κοινωνικές λειτουργίες, πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας για όλα τα άτομα, για όλες τις κοινωνικές ομάδες, πολύ δε περισσότερο για τα παιδιά μας.

Παράλληλα πρέπει να στηρίξουμε και τους εθελοντές, τις δομές εθελοντισμού και τους εργαζόμενους προκειμένου να έχουν ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά πάνω απ’ όλα να στηρίξουμε τη δημοκρατία, που σημαίνει όλα τα παιδιά να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Γι αυτό στηρίζουμε το έργο σας, γιατί δίνει στα παιδιά δικαιώματα για την πρόοδο όλης της κοινωνίας, για παιδιά όλου του κόσμου. Αυτό μας ενώνει όλους και όλες και οι γιορτές αυτές μας δίνουν αυτό το νόημα.

Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες και συγχαρητήρια σε όλους όσους δουλεύουν στον κοινωνικό τομέα της κοινωνίας μας.

Ευχαριστώ πολύ».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην επίσκεψη του συνόδευσαν ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γιαννούλης και οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ακριτίδης και Γρηγόρης Εδιρνέλης αντίστοιχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλά και πιεστικά ερωτήματα για το ναυάγιο στη Χίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ερωτήματα για τις συνθήκες του ναυαγίου στη Χίο με 15 νεκρούς και ζητά σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση. Καλεί σε διεξοδική έρευνα, απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν και να αποκλειστούν παράνομες επαναπροωθήσεις.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Όχι σε άρση μονιμότητας και «δημοσιονομικό κόφτη» στο Σύνταγμα

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει συνταγματική αναθεώρηση για να δημιουργήσει μικρό μπλε κράτος και να ευνοήσει εργολάβους και κομματικούς, ενώ προειδοποίησε ότι το “φρένο χρέους” αφήνει τη χώρα ευάλωτη.
Κώστας Αρβανίτης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης προς Κομισιόν: Θερμικό στρες και προστασία εργαζομένων στην ΕΕ

Ο Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, ζητώντας μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το θερμικό στρες και τους θανάτους λόγω ακραίων θερμοκρασιών, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις για χαμηλή απορρόφηση ΕΣΠΑ και περικοπές δισεκατομμυρίων

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε 15 ερωτήσεις για χαμηλή/μηδενική απορρόφηση κονδυλίων σε 520 δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027 και για τις περικοπές δισ. ευρώ που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο 2026-2029.
Κώστας Αρβανίτης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Επί παραβάσει η Ελλάδα για την ενσωμάτωση της οδηγίας για αμίαντο

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζει την έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν, λόγω της ύπαρξης αμιάντου σε δημόσια κτίρια και τονίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.