ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Παύλος Μαρινάκης συνέντευξη
Ο Παύλος Μαρινάκης μιλάει σε επιχειρηματικό φόρουμ, τονίζοντας θέματα πολιτικής και οικονομίας.

Μαρινάκης: Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν δίνουν λύση

Eκτίμησε ότι «θα ’πρεπε το ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες αυτονόητες κινήσεις βελτίωσης της ζωής των πολιτών να στηρίζει κάποιες εμβληματικές πρωτοβουλίες –μη κρατικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος», σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Δεν βλέπει σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα Talks»

«Υπάρχει μια διάθεση να σβήσουμε κάθε εστία τοξικότητας. Δεν θα καταφέρουμε να σβήσουν όλες, αλλά τουλάχιστον οι δύο μεγάλοι πολιτικοί πόλοι που αυτή τη στιγμή, δημοσκοπικά τουλάχιστον, είναι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να είναι στην πλευρά των μη τοξικών κομμάτων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ περίεργο για μια χώρα που τα ’χει αφήσει πίσω της πολλά χρόνια, ένας απ’ τους δύο κυρίαρχους πόλους της χώρας να συμπεριφέρεται ως ακραίο κόμμα, με προσωπικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, κατά συγγενών, ν’ απειλεί δημοσιογράφους, δικαστές. Κι όλα αυτά δεν τα ζήσαμε πριν 30-40 χρόνια. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, μια μεγάλη τελεία. Πολιτικά προφανώς έχουμε άλλη άποψη, άλλη θεώρηση».

Eκτίμησε ότι «θα ’πρεπε το ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες αυτονόητες κινήσεις βελτίωσης της ζωής των πολιτών να στηρίζει κάποιες εμβληματικές πρωτοβουλίες –μη κρατικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος» και εξέφρασε την ελπίδα «να αλλάξει άποψη και να στηρίξει».

«Εδώ είμαστε να το δούμε», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας εξέφρασε την άποψη ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας και στην Ελλάδα, αλλά απ’ ότι φαίνεται και σ’ άλλες χώρες, δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα» και πρόσθεσε: «Άρα δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, οι πολίτες αποφασίζουν. Αλλά το ξαναλέω, μην βάζουμε το κάρο μπροστά απ’ το άλογο. Έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Και θεωρώ ότι εφόσον είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που έχουμε υποσχεθεί, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σημείωσε: «Είναι στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι για να ’χει νόημα αυτό που κάνεις, πρέπει να ‘χει μια αποδοχή, μια κρίση απ’ τους πολίτες και εφόσον οι πολίτες θέλουν να συνεχίσεις, συνεχίζεις. Περιμένω την επίσημη απόφαση - ανακοίνωση του πρωθυπουργού, αλλά πρώτα ο Θεός θα ‘μαι και εγώ υποψήφιος κάπου στην Αττική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Αποσύρει τη συμμετοχή της από το Athens Alitheia Forum

Η Νίκη αποσύρεται από το Athens Alitheia Forum, καταγγέλλοντας κυβερνητική προβολή και έλλειψη διακομματικής συμμετοχής μετά την αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας σε διαφανή και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει την αισχροκέρδεια

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης κατήγγειλε «πάρτι αισχροκέρδειας» στην αγορά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στα μέτρα κατά της ακρίβειας και για την πολιτική της στη φορολογία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Νέα μέλη στην Επιτροπή Συμπαράταξης ενόψει του Συνεδρίου

Η Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύθηκε με νέα μέλη και θα συνεδριάσει με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη στις 17 Μαρτίου, προετοιμάζοντας το Συνέδριο και ενισχύοντας την οργάνωση εν όψει εκλογών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτός ο πρωθυπουργός σε κατ’ ιδίαν ενημέρωση πολιτικών αρχηγών για Ιράν

Ο πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος να ενημερώσει πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με ραντεβού κατόπιν αιτήματος. Αύριο συναντά τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Τετάρτη μιλά στη Βουλή για τις διεθνείς εξελίξεις.