ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση, με σοβαρή έκφραση και μικρόφωνο στο χέρι.

Μητσοτάκης: Στην τεχνητή νοημοσύνη η Ελλάδα «παίζει» στο Champions League

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google «AI Connect», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετέχω σήμερα, μαζί με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε επίπεδο διάφορων εφαρμογών για βελτίωση δημόσιων πολιτικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Τόνισε ότι η Ελλάδα «φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη και χθες είχαμε την εξαιρετικά ευχάριστη είδηση ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα το project "Pharos" επιλέχθηκε ως ένα από τα επτά ΑΙ Factories από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, στις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης η Ελλάδα πια "παίζει" στο ευρωπαϊκό Champions League.

Και προφανώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είτε μιλάμε για εφαρμογές στην υγεία, είτε μιλάμε για εφαρμογές στην πολιτική προστασία, είτε μιλάμε για εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή στην πόλη μας πιο εύκολη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο πρέπει πια να ενσωματωθεί στις δημόσιες πολιτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έχει και μία άλλη όψη, μία πιο σκοτεινή πλευρά, έχει πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε και η Ελλάδα φιλοδοξεί, και στον τομέα αυτό, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, στην περαιτέρω εξειδίκευση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, του ΑΙ Act, έτσι ώστε από τη μία να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία και τη σύσταση εταιρειών γύρω από τον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας, με ένα ευέλικτο κανονιστικό πλαίσιο, από την άλλη να ρυθμίζουμε εκείνες τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους και να απαιτούν μία προστασία σε επίπεδο, είτε εθνικό, είτε ευρωπαϊκό».

Το εργαστήριο συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και τη Google και συμμετείχαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας σε παρέλαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Κληρονομιά Καποδίστρια η ισχυροποίηση των θεσμών στη χώρα

Ο Νίκος Δένδιας, στην τελετή για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τόνισε τη σημασία ισχυρών θεσμών στην Ελλάδα και τη διαχρονική παρακαταθήκη του πρώτου Κυβερνήτη, καλώντας όλους να επανεκτιμήσουν την ιστορία και το Συνταγματικό πλαίσιο της χώρας μας.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Έλλειψη ενημέρωσης στα στοιχεία εργατικών ατυχημάτων

Με αιχμές απάντησε ο Κώστας Τσουκαλάς στη δήλωση Μητσοτάκη για το δυστύχημα στα Τρίκαλα, κατηγορώντας τον για σιωπή στις δηλώσεις Οικονόμου και για έλλειψη ενημέρωσης στα στοιχεία εργατικών ατυχημάτων και το παράνομο υπόγειο του εργοστασίου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλήρης εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας για την ευλογιά αιγοπροβάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής και συνεργασίας, ιδίως σε ελέγχους σφαγείων και μετακινήσεις ζώων.