ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση, με σοβαρή έκφραση και μικρόφωνο στο χέρι.

Μητσοτάκης: Στην τεχνητή νοημοσύνη η Ελλάδα «παίζει» στο Champions League

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google «AI Connect», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετέχω σήμερα, μαζί με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε επίπεδο διάφορων εφαρμογών για βελτίωση δημόσιων πολιτικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Τόνισε ότι η Ελλάδα «φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη και χθες είχαμε την εξαιρετικά ευχάριστη είδηση ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα το project "Pharos" επιλέχθηκε ως ένα από τα επτά ΑΙ Factories από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, στις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης η Ελλάδα πια "παίζει" στο ευρωπαϊκό Champions League.

Και προφανώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είτε μιλάμε για εφαρμογές στην υγεία, είτε μιλάμε για εφαρμογές στην πολιτική προστασία, είτε μιλάμε για εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή στην πόλη μας πιο εύκολη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο πρέπει πια να ενσωματωθεί στις δημόσιες πολιτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έχει και μία άλλη όψη, μία πιο σκοτεινή πλευρά, έχει πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε και η Ελλάδα φιλοδοξεί, και στον τομέα αυτό, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, στην περαιτέρω εξειδίκευση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, του ΑΙ Act, έτσι ώστε από τη μία να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία και τη σύσταση εταιρειών γύρω από τον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας, με ένα ευέλικτο κανονιστικό πλαίσιο, από την άλλη να ρυθμίζουμε εκείνες τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους και να απαιτούν μία προστασία σε επίπεδο, είτε εθνικό, είτε ευρωπαϊκό».

Το εργαστήριο συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και τη Google και συμμετείχαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας αυξάνει το θράσος όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι όσο πέφτει ο Αλ. Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις, τόσο αυξάνει το θράσος του, επικρίνοντας την ανάρτησή του για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και υπενθυμίζοντας χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης αύριο σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο, Μ. Τρίτη 7 Απριλίου στις 12:30, σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γλυφάδας.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ασυμβίβαστο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και δημοσίου συμφέροντος

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι το πραγματικό ασυμβίβαστο είναι μεταξύ του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του δημόσιου συμφέροντος, καταγγέλλοντας διαφθορά και πελατειασμό σε ζητήματα όπως οι υποκλοπές και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ορκωμοσία αξιωματούχων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού, ορκίστηκαν σήμερα οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης σε νέες υπουργικές θέσεις από τον Επίσκοπο Σκιάθου Ιωάννη.