ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δημήτρης Παπαστεργίου πορτρέτο
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση.

Παπαστεργίου: Ξεκινάμε να βάλουμε άλλες 1.000 κάμερες στους δρόμους

«Θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού, όχι του συνοδηγού και των υπολοίπων επιβατών του οχήματος. Θα κάνουμε τα πάντα για να σεβαστούμε το θέμα των προσωπικών δεδομένων» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για το ζήτημα της τοποθέτησης καμερών στους δρόμους τοποθετήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεγίου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, «οι κάμερες έρχονται να καλύψουν ένα κενό το οποίο υπάρχει και είναι ντροπή για ένα κράτος με καινούργιους αυτοκινητοδρόμους να σκοτώνονται δυο άνθρωποι την ημέρα στη χώρα μας, όχι στις εθνικές οδούς αλλά μέσα στις πόλεις».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχουν 388 κάμερες στην Περιφέρεια Αττικής, για τις οποίες ο διαγωνισμός έχει τελειώσει. Αυτές θα είναι οι πρώτες που θα μπουν σε κόμβους που έχουν υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία ότι είναι επικίνδυνοι, γιατί γίνονται ατυχήματα και δυστύχηματα. Αυτές, λοιπόν, θα αρχίσουν να μπαίνουν από το καλοκαίρι και μετά, άρα θα χρησιμοποιήσουμε αυτές πρώτα. Έχουμε ήδη 17 κάμερες στην Αττική Οδό, οι οποίες ήδη λειτουργούν με το παλιό σύστημα, μαζί με άλλες 12».

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «χρησιμοποιούμε τον διαγωνισμό της Περιφέρειας, ξεκινάμε να βάλουμε άλλες 1.000 κάμερες». «Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, στόχος είναι το καλοκαίρι του 2025 να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με τις κλήσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στο κινητό του παραβάτη, στη θυρίδα του πολίτη, ενώ θα γίνεται ψηφιακή εξέταση των ενστάσεων, όπως πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι «οι κάμερες της Περιφέρειας δεν καταγράφουν από μπροστά τον οδηγό και συνοδηγό αλλά από πίσω γιατί βγήκαν σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός, το GDPR και η όλη η νομοθεσία ήταν συγκεκριμένη, σκοπός μας είναι να τα αλλάξουμε, να έχει γίνει η αλλαγή στις 1000 κάμερες που θα τοποθετηθούν». Με την αλλαγή αυτή θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού, όχι ο συνοδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θα κάνουμε τα πάντα για να σεβαστούμε το θέμα των προσωπικών δεδομένων, όμως δεν είναι προσωπικό δεδομένο όταν δείχνει μόνο το πρόσωπό μου χωρίς να δείξει αν υπάρχει άνθρωπος δίπλα μου, όταν τρέχω με υπερβολική ταχύτητα ή περνώ με κόκκινο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα του πολίτη. Αρχικά μίλησε για τον τομέα της υγείας λέγοντας ότι «αν περιμένω κάτι πραγματικά από την τεχνητή νοημοσύνη είναι το πώς θα μπορέσει να επεξεργαστεί όλα αυτά τα εκατομμύρια δεδομένα και να δώσει κατευθύνσεις», όπως στη δημιουργία του ιατρικού φακέλου, σε συνταγογραφήσεις «οι οποίες δεν θα "χτυπάνε" σε προηγούμενες εξετάσεις ή σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιου ασθενούς». Όπως τόνισε, «την ώρα αυτή σκανάρουμε 1,2 δισ. έγγραφα στο ελληνικό Δημόσιο».

Δεύτερος τομέας που θα «αγγίξει» η τεχνητή νοημοσύνη είναι αυτός της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Το ότι δεν έπιασαν τα μοντέλα τη Λήμνο και τη Ρόδο είναι κάτι το οποίο με την τεχνητή νοημοσύνη και περισσότερα δεδομένα το λύνεις. Το 2026 θα έχουμε κι όλο το σύστημα των μικροδορυφόρων, άρα καθημερινά πολύ περισσότερα δεδομένα με πολλή μεγαλύτερη ακρίβεια. Όχι για να αλλάξουμε το κλίμα, αλλά για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το κλίμα δεν αλλάζει με την τεχνολογία αλλά με την νοοτροπία», επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εργαλεία της ΤΝ θα βοηθήσουν και στο κομμάτι της γεωργίας, στην αγροτική παραγωγή, στη χορήγηση επιδοτήσεων με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Όπως είπε, από αύριο, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, οι πολίτες Ελλάδας και Κύπρου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφά τους και στις δύο χώρες χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία για τη γνησιότητά τους. «Πλέον ενωνόμαστε ψηφιακά, ένα έθνος δύο κράτη», σημείωσε.

Τέλος ο υπουργός μίλησε και για τα δύο voucher, το GIGABIT Voucher και το Smart Readiness, και την τοποθέτηση οπτικών ινών σε όλες της περιοχές της Αθήνας για μεγάλες ταχύτητες στο ίντερνετ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφόρος πάνω από Γη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για θερμικούς μικροδορυφόρους-ραντάρ

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, τα οποία υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και φορέα υλοποίησης το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ισχυρή θαλασσοταραχή ακτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτική Ελλάδα: Μέτρα κατά της παράκτιας διάβρωσης και των κατολισθήσεων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε στρατηγικό σχέδιο αειφόρου διαχείρισης της παράκτιας ζώνης για προστασία από διάβρωση και κατολισθήσεις, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.
Εξοπλισμός τηλεργασίας γραφείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Τηλεργασία στο Νέο Δελχί λόγω έλλειψης καυσίμων

Οι αρχές του Νέου Δελχί λαμβάνουν μέτρα 90 ημερών για εξοικονόμηση καυσίμων, όπως τηλεργασία για δημοσίους υπαλλήλους, λόγω ελλείψεων που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Έκκληση Μόντι για μειωμένη κατανάλωση.
Μελίνα Τραυλού ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία εργαλείο σε γεωπολιτικές κρίσεις

Η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, τόνισε σε συνέδριο πως η ναυτιλία αποτελεί πλέον πεδίο γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην πορεία προς την απανθρακοποίηση, με αυξημένη διεθνή ορατότητα.
Δημοτικό αστικό λεωφορείο
ESG

Λεωφορείο στην Καλαμάτα μεταφέρει μήνυμα για την απώλεια βιοποικιλότητας

Στους δρόμους της Καλαμάτας κυκλοφορεί το πρώτο αστικό λεωφορείο που ενημερώνει για την απώλεια βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και με εικαστικές λωρίδες που δείχνουν τη μείωση από το 1970 ως το 2020.