ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία

Πιερρακάκης: Αναβάθμιση εκατοντάδων σχολικών κτιρίων με το «Μαριέττα Γιαννάκου»

«Στόχος μας είναι το ποσό να αυξηθεί σημαντικά με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Τα παιδιά μας αξίζουν σχολεία με ευχάριστο περιβάλλον και κατάλληλες εγκαταστάσεις για μάθηση και άθληση, στα οποία θα λάβουν τα εφόδια για να χαράξουν το δικό τους αύριο», ανέφερε ο υπουργός.

Για «το πιο σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων εκατοντάδων σχολείων των τελευταίων δεκαετιών», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, αναφορικά με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

«Στόχος μας είναι το ποσό να αυξηθεί σημαντικά με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Τα παιδιά μας αξίζουν σχολεία με ευχάριστο περιβάλλον και κατάλληλες εγκαταστάσεις για μάθηση και άθληση, στα οποία θα λάβουν τα εφόδια για να χαράξουν το δικό τους αύριο», ανέφερε ο υπουργός.

Όπως σημείωσε, «η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα σχολεία απαιτεί ασφαλείς και σύγχρονες τάξεις». «Ξεκινά η χρονιά του σχολείου. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης στην ανάρτησή του. Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα ονομάζεται ''Μαριέττα Γιαννάκου'' προς τιμήν της αείμνηστης εμβληματικής πολιτικού που έγραψε τη δική της ιστορία στην Παιδεία. Πρόκειται για το πιο σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων εκατοντάδων σχολείων των τελευταίων δεκαετιών. Στόχος μας είναι το ποσό να αυξηθεί σημαντικά με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Τα παιδιά μας αξίζουν σχολεία με ευχάριστο περιβάλλον και κατάλληλες εγκαταστάσεις για μάθηση και άθληση, στα οποία θα λάβουν τα εφόδια για να χαράξουν το δικό τους αύριο.

Το σχολείο του σήμερα διαμορφώνει το αύριο όλων μας. Νέες προκλήσεις παγκοσμίως απαιτούν την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, περισσότερη κριτική σκέψη και προσαρμοστικότητα σε ευμετάβλητες συνθήκες. Προκειμένου να παρέχουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το αύριο, ενισχύουμε το στελεχιακό δυναμικό των σχολείων και επενδύουμε στις υποδομές. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα σχολεία απαιτεί ασφαλείς και σύγχρονες τάξεις.

Ξεκινά η χρονιά του σχολείου. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία για τη νέα χρονιά 2026-27. Η σχολική περίοδος ξεκινά με 5.259 νέους εκπαιδευτικούς, 29.948 προσλήψεις αναπληρωτών και σημαντικές αλλαγές.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΛΜΕ: Ελλείψεις εκπαιδευτικών και προβλήματα υποδομών στη Θεσσαλονίκη

Η ΟΛΜΕ αναφέρει χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, παρά τον διορισμό 29.948 αναπληρωτών. Ο πρόεδρός της εκτιμά ότι τα κενά ξεπερνούν τις 10.000, με σοβαρές ελλείψεις κυρίως στη γενική αγωγή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» και τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης 238 σχολείων με τη συνεργασία κράτους και τραπεζών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο για ασφαλή χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία

Νέοι κανόνες για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης θεσπίστηκαν στα σχολεία, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και την ορθολογική αξιοποίηση της ΤΝ. Προβλέπεται συντονιστής ΤΝ, προστασία δεδομένων και απαγόρευση στις εξετάσεις.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες του ΥΠΠΕΘ στα σχολεία για τοξικότητα πικροδάφνης στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί για την τοξικότητα της πικροδάφνης σε σχολεία και δημόσιους χώρους, επισημαίνοντας τους κινδύνους ιδιαίτερα για τα παιδιά λόγω της υψηλής τοξικότητας όλων των μερών του φυτού.