ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη

Μαρινάκης: Επιβεβαιώθηκαν οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου, από σταθερό σε θετικό από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings.

Στην αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μια ακόμα αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου από σταθερό σε θετικό, ήρθε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor's τον περασμένο Απρίλιο.

Η αναβάθμιση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αποδοτικότητα της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με την αποεπένδυση από τις συστημικές τράπεζες και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας» πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι θετική είναι και η πορεία για τα μεγέθη της ελληνικής αγοράς εργασίας τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη, ήδη, τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η μεγαλύτερη μείωση στην ανασφάλεια της εργασίας από το 2015 έως το 2022 σημειώθηκε στην Ελλάδα μετά το 2019 και κατόπιν στην Ισπανία - πάνω από 8 ποσοστιαίες μονάδες - με αποτέλεσμα να μειωθεί η ψαλίδα με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Η μείωση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα οφείλεται στη σημαντική μείωση της ανεργίας και στα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φωτίζουμε όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, όχι μόνο τον Λευκό Πύργο

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στη τελετή φωτισμού του Λευκού Πύργου ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, επενδύοντας άνω των 100 εκατ. ευρώ σε πολιτιστικά έργα. Ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε εντυπωσιακά.
«Φοιτητική Λίστα» στη Σερβία.
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Φοιτητικές κινητοποιήσεις και εισβολή σε τηλεοπτικό κανάλι

Η «Φοιτητική Λίστα» παραμένει χωρίς κυβέρνηση, καθώς η νέα Βουλή δεν μπορεί να συγκροτηθεί μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις και να επικυρωθούν τα αποτελέσματα, ενώ η σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης μπορεί να καθυστερήσει έως και ένα μήνα.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάστηκε ο αποκλεισμός social media σε κινητά λόγω διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διακόψει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσω κινητού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποτρέψει τον συντονισμό διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα των ηλικιωμένων πολιτών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον νέο Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς, τόνισε πως η φροντίδα ηλικιωμένων και η στήριξη χρονίως πασχόντων είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητήσει νέο «εθελοντή» διευθυντή ο Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την αποχώρηση του Μιχάλη Μπεκίρη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ρωτώντας αν θα βρεθεί άλλος «εθελοντής», καθώς δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για τον διορισμό και τα προσόντα του.