ΓΔ: 2010.58 1.19% Τζίρος: 78.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:33:34

Γεωργιάδης: Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς θα αλλάξει τις υπηρεσίες υγείας

«Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ),στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ασφαλώς και στα θέματα της υγείας το digital transformation είναι κομβικό σημείο. Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τελική κατάληξη τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, που όταν θα είναι έτοιμος θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα».

«Έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα στέλνουμε μέσω του gov.gr ένα μήνυμα στο κινητό των πολιτών,στο οποίο θα τους ρωτάμε εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όσοι δέχονται, αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app για να είναι η κάρτα του εθελοντού δότου πάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να είναι δότης συμπαγών οργάνων. Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία».

«Η ΔΥΠΑ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να προσκαλέσω τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε. Η νέα εποχή που ξημερώνει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και σε αυτόν τον καινούριο κόσμο εμείς πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η παραίτηση Σκλήκα ήταν αναγκαία για τη συζήτηση των ΕΛΤΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αναγκαία την παραίτηση Σκλήκα, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση θα καταστήσει τα ΕΛΤΑ πιο ανταγωνιστικά. Έντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση στη Βουλή.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο Υγείας, που στοχεύει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και στη διευκόλυνση του έργου των γιατρών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ρεκόρ 40.000 κλήσεων ημερησίως στη γραμμή «1566» για ραντεβού

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η γραμμή «1566» δέχεται 40.000 κλήσεις ημερησίως, με μισό εκατομμύριο ραντεβού να έχουν ήδη προγραμματιστεί και 34.000 πολίτες να λαμβάνουν φάρμακα κατ’ οίκον.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλμα 42% στις εγγραφές δωρητών οργάνων μετά την καμπάνια της ΗΔΙΚΑ

Η ΗΔΙΚΑ, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τον ΕΟΜ, έστειλε ενημερωτικό σε 3,5 εκατ. πολίτες για δωρεά οργάνων, αυξάνοντας σε 65.000 τις επισκέψεις στο eom.gr σε 10 μέρες, έναντι 5.000 συνήθως.