ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
businessdaily-Mitsotakis-Ypourgiko-Symvoulio
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Τα μέτρα για την ακρίβεια στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας θα παρουσιάσει την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Τα μέτρα για την ακρίβεια θα τεθούν, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η θεματολογία του υπουργικού συμβουλίου έχει ως εξής:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας θα παρουσιάσει την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη Σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το Θεσμικό πλαίσιο για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις, και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα, αλλά και τα Ελεγκτικά όργανα και έλεγχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2118 σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μέτρα προσαρμογής στον Κανονισμό 2022/858 σχετικά με ένα πιλοτικό καθεστώς για υποδομές της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

Ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα κάνει εισήγηση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αργά το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics με θέμα «Μεταπολίτευση. 50 χρόνια μετά». Ο Πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και τον Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Κώστα Κωστή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει έντονη μεταρρυθμιστική δράση, ετοιμάζοντας εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και νέο διάλογο για την παιδεία, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας της.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου online

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση, με προτάσεις για θεσμούς πιο σύγχρονους, διαφανείς και ανθεκτικούς, και ανέδειξε στόχο τη συναίνεση. Η πρόταση θα παρουσιαστεί εντός Μαρτίου.
Καραμανλής, Βενιζέλος, Σαμαράς
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι αναμάρτητοι, η Jumbo δεν είναι «πύραυλος» και οι τόκοι του νόμου Κατσέλη

Η φαγωμάρα στο πολιτικό προσωπικό, το Ιαπωνικό πρότυπο του Απόστολο Βακάκη και η προτροπή του για τη μετοχή, ο Αρειος Πάγος αντιμέτωπος με τον γόριδιο δεσμό του Ν. Κατσέλη, στα επενδυτικά μπαίνει η Snapi καιτα διόδια της Εγνατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αυριανές δραστηριότητες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:00 στην παρουσίαση υπηρεσιών Hellenic Heritage στην Εθνική Πινακοθήκη και στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπονόμευση θεσμών και ακρίβεια με ευθύνη Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμική αναξιοπιστία και επιδείνωση της ακρίβειας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις του κόμματος για συνταγματική αναθεώρηση.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.