ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στην 60η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στην ατζέντα της 60ής MSC θα βρεθούν η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης στα θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Στις εργασίες της 60ής Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου θα λάβει μέρος σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμενα στις 11:00, ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια ανοιχτή συζήτηση της Διάσκεψης με θέμα «Currency for Change: World Politics on a Budget». Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση εταιρειών τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Περισσότεροι από 50 ηγέτες, 60 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκατοντάδες εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κλάδου της ασφάλειας συμμετέχουν στην 60ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC) που πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή στην βαυαρική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των αξιωματούχων που συμμετέχουν στη διάσκεψη στο Μόναχο είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Στο περιθώριο της Διάσκεψης έχει προγραμματιστεί ακόμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7).

Στην ατζέντα της 60ής MSC θα βρεθούν η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης στα θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Η φετινή διοργάνωση θεωρείται «κάτι ιδιαίτερο από κάθε άποψη», σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο της Αστυνομίας του Μονάχου Μίχαελ Ντιμπόφσκι, ο οποίος ηγείται της επιχείρησης περιφρούρησης της Διάσκεψης και των διαδηλώσεων εναντίον της. Η τεταμένη παγκοσμίως κατάσταση, με τους πολέμους στην Ουκρανία και στην Γάζα και τις κρίσεις σε άλλα σημεία, αλλά και το γεγονός ότι φέτος οι συμμετέχοντες θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητικές τις φετινές συνθήκες. Συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Μόναχο έως και το βράδυ της Κυριακής. Η περιοχή γύρω από τα δύο ξενοδοχεία που φιλοξενούν την Διάσκεψη έχει αποκλειστεί και επιβάλλονται διακοπές στην κυκλοφορία κατά τις μετακινήσεις των αξιωματούχων. Ισχύει επίσης απαγόρευση πτήσεων σε ακτίνα 5,5 χιλιομέτρων από τα δύο ξενοδοχεία. Επιπλέον, για τις ημέρες της Διάσκεψης έχουν ανακοινωθεί στην βαυαρική πρωτεύουσα δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Χτυπήματα» στο κυβερνητικό αφήγημα, ο ανταγωνισμός στις τράπεζες και η ΕΧΑΕ

Το «χτύπημα» στο κυβερνητικό αφήγημα, η παρουσία Μητσοτάκη και η απουσία Χριστοδουλίδη από το μνημόσυνο Γλαύκου Κληρίδη, τι είπε ο Φ. Καραβίας για τον ανταγωνισμό στις τράπεζες και οι στόχοι της Ελλάδας για την P-TEC.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Με έργα και σοβαρές μεταρρυθμίσεις μπαίνουμε στον Νοέμβριο

Ο πρωθυπουργός, στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, αναφέρθηκε στη νόσησή του από Covid με ήπια συμπτώματα, στην αναβάθμιση του Πενταγώνου, τη νέα Κιβωτό Εθνικής Μνήμης και στις αυξήσεις μισθών των στρατιωτικών.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ηγετική εμφάνιση Δένδια, το νερό ακριβαίνει και επιστροφή στην καθημερινότητα

Το... προσκύνημα στα εγκαίνια της νέας όψης του ΥΠΕΘΑ, οι φολκλόρ υπερβολές, η μετατόπιση της κυβερνητικής ατζέντας σε πιο καθημερινά θέματα, η λειψυδρία που επιταχύνει τις αυξήσεις στο νερό και το ρεύμα που παραμένει ακριβό.