ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Kyriakos Mitsotakis
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία των αγροτών

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των μπλόκων. Στη μία το μεσημέρι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να τους παρουσιάσει τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, όλα τα αιτήματα τα ακούμε με προσοχή. Θέλουμε πάντοτε οι αποφάσεις μας να είναι προς όφελος όλων των επαγγελματικών ομάδων», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι «το ζήτημα των αγροτών είναι πολυπαραγοντικό και το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτεί πολλές και τις ταχύτερα δυνατές λύσεις. Θα συνεχίσουμε βήμα βήμα».

Οι αγρότες γνωστοποίησαν τα ονόματα των 15 αντιπροσώπων τους που αποτελούν την επιτροπή και είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Εκ μέρους της κυβέρνησης εκτός από τον πρωθυπουργό παρόντες θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας κύριοι, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Σταύρος Παπασταύρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννης  Μπρατάκος αλλά και ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το βασικό αντίβαρο της κυβέρνησης έναντι των αιτημάτων των αγροτών παραμένει  η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για την οποία εξετάζεται ένα μέρος της, πιθανότατα το 30%  να δοθεί προκαταβολικά, προς ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και το υπόλοιπο σε δόσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο για ψήφους, όχι για την κοινωνία

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης αποτυχιών με επιθέσεις στην αντιπολίτευση. Τονίζει ότι δεν προστατεύει την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα θέσει την ανάγκη μείωσης των τιμών ενέργειας και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και διεθνούς αβεβαιότητας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 14 νέοι συρμοί στον Ηλεκτρικό για μικρότερες χρονοαποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναβάθμιση των ΜΜΜ ως κυβερνητική προτεραιότητα, κάνοντας δρομολόγιο με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό της Γραμμής 1, επισημαίνοντας πως ξεκινά η βελτίωση παρά τα υφιστάμενα προβλήματα.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.