ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά για την απόφασή του. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σύμφωνα με πληροφορίες θα εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όπως έκανε ο ίδιος γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν υπουργός Ναυτιλίας από την επανεκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και παραιτήθηκε στον απόηχο δηλώσεών του σχετικά με τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά για την απόφασή του. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σύμφωνα με πληροφορίες θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. 

H ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος στο Facebook:

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιοσύνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους 3 για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ασκήθηκε κατά των τριών συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Παραμένουν υπό κράτηση.
Συλλήψεις Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 3 για τον εμπρησμό στο σπίτι Νέστορα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τρεις συλληφθέντες για τον φονικό εμπρησμό στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα. Οι δύο φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ ο τρίτος τους παρείχε κατάλυμα πριν και μετά την επίθεση.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

60 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πικροδάφνη

Ο υφ. Εσωτερικών Β. Σπανάκης τόνισε στη Βουλή πως εξελίσσονται κανονικά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Πικροδάφνης και στα νότια προάστια, με χρηματοδότηση άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς καθυστερήσεις ή ασάφειες.
Χάρης Θεοχάρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στην πρώτη γράμμη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας οι ελληνικές εταιρίες»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο BusinessDaily, παρουσιάζει το σχέδιο για την οικονομική διπλωματία, τις ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες από την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, τον διάδρομο IMEC και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Συρεγγέλα: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, κατέθεσε αναφορά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καταγγέλλοντας ψευδείς ισχυρισμούς και προσωπικές επιθέσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη διάρκεια της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μιλάει μόνο με τα ολιγοπώλια της αγοράς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία στους πολίτες και εύνοια στα μονοπώλια, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για ακρίβεια και στέγαση και άσκησε κριτική στην πράσινη μετάβαση.