ΓΔ: 2102.03 0.89% Τζίρος: 171.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:34
businessdaily-Rousopoulos-Theodoros
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ρουσόπουλος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του βουλευτή με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. «Μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας», λέει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση για την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης: «O Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μάλιστα ομόφωνα. Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!».

 

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1749404428736532700?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1749404428736532700%7Ctwgr%5Efe982bdf3eb88ea5abc876b56204d5c686e9173d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.euro2day.gr%2Fnews%2Fpolitics%2Farticle%2F2227992%2Fo-th-roysopoylos-proedros-ths-koinovoyleytikhs-syn.html

 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης.

Από σήμερα ο Θ. Ρουσόπουλος είναι ο 35ος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1949 και ο πρώτος Έλληνας υπήκοος που κατέχει το αξίωμα. Θα υπηρετήσει θητεία ενός έτους, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

Ο κ. Ρουσόπουλος εξελέγη ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ενώ απέναντί του δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα. Τον στήριξαν και τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης- Ομάδα Σοσιαλιστών/Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, με έδρα το Στρασβούργο που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συντίθεται από 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Πατέλης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Hμέρα Σ. Κόκκαλη, η διπλή τύχη του Αλ. Πατέλη και τα τούβλα του Riviera Tower

Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Πατέλη, η μεγάλη μέρα για Intralot και Σ. Κόκκαλη, τουβλα της ΚΕΒΕ στον πύργο στο Ελληνικό, πρέσινγκ Κομισιόν στην Κύπρο και η κρίσιμη σχέση δικαιοσύνης και οικονομίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης-Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς «λευκό καπνό» για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας η ΓΣ του ΣΕΒ

Χωρίς ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για μέτρα στήριξης ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. του ΣΕΒ, παρά τις προσδοκίες της βιομηχανίας για μείωση του ενεργειακού κόστους, που πλέον θεωρείται ζήτημα επιβίωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας η νέα γενιά να ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ενισχύσεις στην ενέργεια, υπογραμμίζοντας τη μετάβαση της βιομηχανίας σε καινοτομία και έρευνα, την πρόοδο στις εξαγωγές, την ενίσχυση οικονομιών κλίμακας και την ψηφιακή εξέλιξη του κράτους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη συνέλευση ΣΕΒ: Η ανάπτυξη οδηγεί σε ευημερία για όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, επισήμανε πως πορεύτηκε με βάση τις δεσμεύσεις του και σημείωσε την αύξηση επενδύσεων, τη μείωση ανεργίας, τη φοροελάφρυνση και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.