ΓΔ: 2328.43 -1.44% Τζίρος: 398.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:40
Φώτο: O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Δεν είναι υπόθεση μιας οικογένειας η διακυβέρνηση της χώρας

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση με την τροπολογία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» δείχνει μια σαφή πολιτική επιλογή. Απαράδεκτη η παρέμβαση Γεραπετρίτη για να κατέβει το έργο της Λαλέ στο προξενείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην σκανδαλώδη τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ενώ σχολίασε και την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη να απομακρυνθεί το έργο τέχνης της κ. Λαλέ από το πρεξενείο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν ορκιστεί ο κ. Δούκας αλλάζει τον νόμο, ούτως ώστε να μην είναι πρόεδρος ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στην εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το 2020 η ίδια κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο για είναι πρόεδρος ο τότε δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης.

Η οικογένεια Μητσοτάκη και η κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δική τους υπόθεση η διακυβέρνηση και διαχείριση της χώρας. Προσπαθούν δικαιολογηθούν με υποκριτικό τρόπο, λέγοντας δήθεν ότι είχαν εξαγγείλει τη διεύρυνση του φορέα από το 2022, ενώ δεν υπάρχει τέτοια αναφορά ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις του 2023, ούτε στον προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος που συζητήθηκε πριν από ένα μήνα.

Δυστυχώς, με αυτήν την τροπολογία το Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν τη σαφή πολιτική επιλογή τους, ότι τα πάντα σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να περνούν υπό τη διαχείρισή τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά την απόσυρση της τροπολογίας με κάθε μέσο και τρόπο και ευελπιστούμε, έστω και τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι ευθεία πρόκληση για την έννοια της δημοκρατίας και των θεσμών».

Αναφερόμενος στην εντολή του κ. Γεραπετρίτη να απομακρυνθεί το έργο τέχνης της κ. Λάλε από το προξενείο,  στο πλαίσιο έκθεσης κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «ο κ. Γεραπετρίτης σε μια ατυχή προσπάθεια να τονώσει το πατριωτικό του προφίλ μετά τη στάση του απέναντι στον κ Ερντογάν, επέλεξε να ισορροπήσει τις εντυπώσεις με την παρέμβαση στο έργο της κ. Λαλέ που πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Το συγκεκριμένο έργο πέρασε από τις προβλεπόμενες διαδικασίες των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού πριν εκτεθεί, αλλά όλα αυτά στη συνέχεια αναιρέθηκαν, επειδή η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησαν επικοινωνιακά, με την ωμή αυτή παρέμβαση, να δείξουν δήθεν το πατριωτικό τους πρόσωπο και το σεβασμό τους στα σύμβολα. Η ωμή αυτή παρέμβαση είναι απαράδεκτη, ανησυχητική και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και πράττει αυτή η κυβέρνηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός» η Εξεταστική Επιτροπή

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πρόωρο κλείσιμο της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την πλειοψηφία, με άρνηση κλήτευσης κρίσιμων μαρτύρων. Κάνει λόγο για συγκάλυψη και ευθύνες που παραγράφονται, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης στις δηλώσεις Αλεξοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπεράσπιση των δηλώσεων της Χρ. Αλεξοπούλου περί «τζάμπα», κάνοντας λόγο για ειρωνεία απέναντι σε χαμηλόμισθους και απώλεια μέτρου από τη ΝΔ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συμφωνεί με τις επικίνδυνες θέσεις του βουλευτή της

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ η Τουρκία εκδίδει NAVTEX και κρατά ανοιχτές προκλήσεις στο Αιγαίο, ανοίγει στη Βουλή ζητήματα «γκρίζων ζωνών», δίνοντας έδαφος στις αναθεωρητικές διεκδικήσεις.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η Μπατζελή παραδέχτηκε το διαχρονικό πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναγνώρισε τα διαχρονικά προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τόνισε πως παρέπεμπε παραβατικές συμπεριφορές στη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με άλλους πρώην υπουργούς ΠΑΣΟΚ.