ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Δεν είναι υπόθεση μιας οικογένειας η διακυβέρνηση της χώρας

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση με την τροπολογία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» δείχνει μια σαφή πολιτική επιλογή. Απαράδεκτη η παρέμβαση Γεραπετρίτη για να κατέβει το έργο της Λαλέ στο προξενείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην σκανδαλώδη τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ενώ σχολίασε και την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη να απομακρυνθεί το έργο τέχνης της κ. Λαλέ από το πρεξενείο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν ορκιστεί ο κ. Δούκας αλλάζει τον νόμο, ούτως ώστε να μην είναι πρόεδρος ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στην εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το 2020 η ίδια κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο για είναι πρόεδρος ο τότε δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης.

Η οικογένεια Μητσοτάκη και η κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δική τους υπόθεση η διακυβέρνηση και διαχείριση της χώρας. Προσπαθούν δικαιολογηθούν με υποκριτικό τρόπο, λέγοντας δήθεν ότι είχαν εξαγγείλει τη διεύρυνση του φορέα από το 2022, ενώ δεν υπάρχει τέτοια αναφορά ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις του 2023, ούτε στον προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος που συζητήθηκε πριν από ένα μήνα.

Δυστυχώς, με αυτήν την τροπολογία το Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν τη σαφή πολιτική επιλογή τους, ότι τα πάντα σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να περνούν υπό τη διαχείρισή τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά την απόσυρση της τροπολογίας με κάθε μέσο και τρόπο και ευελπιστούμε, έστω και τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι ευθεία πρόκληση για την έννοια της δημοκρατίας και των θεσμών».

Αναφερόμενος στην εντολή του κ. Γεραπετρίτη να απομακρυνθεί το έργο τέχνης της κ. Λάλε από το προξενείο,  στο πλαίσιο έκθεσης κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «ο κ. Γεραπετρίτης σε μια ατυχή προσπάθεια να τονώσει το πατριωτικό του προφίλ μετά τη στάση του απέναντι στον κ Ερντογάν, επέλεξε να ισορροπήσει τις εντυπώσεις με την παρέμβαση στο έργο της κ. Λαλέ που πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Το συγκεκριμένο έργο πέρασε από τις προβλεπόμενες διαδικασίες των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού πριν εκτεθεί, αλλά όλα αυτά στη συνέχεια αναιρέθηκαν, επειδή η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησαν επικοινωνιακά, με την ωμή αυτή παρέμβαση, να δείξουν δήθεν το πατριωτικό τους πρόσωπο και το σεβασμό τους στα σύμβολα. Η ωμή αυτή παρέμβαση είναι απαράδεκτη, ανησυχητική και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και πράττει αυτή η κυβέρνηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» της ευρωομάδας ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για τη στάση στα μέτρα υπέρ αγροτών

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ με φόντο ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για μέτρα προστασίας των αγροτών. Η ευρωομάδα της ΝΔ μιλά για «λαϊκισμό» και παραπέμπει στην πλειοψηφία που τα στήριξε.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η πίεση έφερε διάλογο και μέτρα για τους αγρότες

Ο Κώστας Τσουκαλάς είπε στο ACTION24 ότι είναι θετικό που άρχισε διάλογος κυβέρνησης και αγροτών, έστω καθυστερημένα. Τόνισε ότι τα αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν περισσότερο και ζήτησε αποκλιμάκωση με ανοιχτούς δρόμους και στήριξη της υπαίθρου.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Μαραθώνιος οι επόμενες εκλογές, ζητούμενο ο ουσιαστικός διάλογος

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές είναι μαραθώνιος, με το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί τη μοναδική ελπίδα αλλαγής. Έκρινε ανεπαρκή το διάλογο με την κυβέρνηση και αναφέρθηκε σε ανοιχτά σκάνδαλα όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μιλένα Αποστολάκη έξοδος κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκη: «Συσκότιση» στις Εξεταστικές, ζητά κλήση κρίσιμων μαρτύρων

Η Μιλένα Αποστολάκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων στις Εξεταστικές (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ) και ζητά άμεση ψηφοφορία για κλήτευση πρώην στελεχών ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και του Μ. Σαλμά.
Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Σκάνδαλο η ενεργειακή μετάβαση και η κατανομή από τη ΝΔ

Στη Δυτική Μακεδονία, στην αρχή της περιοδείας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ δεν του επέτρεψε να επισκεφθεί την «Πτολεμαΐδα V», μιλώντας για προσχηματικές δικαιολογίες.