ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
Φωτο: ΑΠΕ

Β. Κορκίδης: Η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας ευνοεί τις επενδύσεις

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία.

Οι επενδυτές μπορούν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη.

Όπως σημειώνει: «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος, στο 1,1% του ΑΕΠ υψηλότερο από τον στόχο του 0,7% του ΑΕΠ που προβλέπεται για το 2024. Μια πρόβλεψη που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, εν όψει και των επικείμενων αξιολογήσεων, για τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επενδυτές, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία».

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Κορκίδης προσθέτει: «Πρέπει να αποφύγουμε, πάση θυσία, να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στα δημοσιονομικά μεγέθη και στους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία πρέπει να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς λεπτών χειρισμών από πλευράς του οικονομικού επιτελείου ώστε, αφ' ενός, να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και, αφ' ετέρου, να συνεχίσει η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Όμως, στο κρίσιμο πεδίο της ακρίβειας, διατυπώνουμε ανησυχίες για τις επίμονες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, καθώς και επιφυλάξεις στα μέτρα αντιμετώπισης που θα πρέπει να συνδυάζουν τη στήριξη της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει διάθεση 1 δισ. υπέρ επενδύσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο διατίθεται 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ήδη υποβλήθηκαν 361 σχέδια αξίας 1,5 δισ. ευρώ.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Ενίσχυση οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Αιθιοπίας στο προσκήνιο

Τις ευκαιρίες ενίσχυσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Αιθιοπίας και τη διείσδυση ελληνικών επιχειρήσεων στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αφρικανική αγορά συζήτησαν ΕΒΕΑ και εκπρόσωποι της Αιθιοπίας σε πρόσφατη συνάντηση.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

Ο Γ. Στουρνάρας προτείνει συντονισμένες επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές και ανανεώσιμες πηγές για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία διαχείρισης κρίσεων.
Σωρός νομισμάτων Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Σταθερή η αξιολόγηση της Ελλάδας στο BBB+

Ο οίκος Fitch διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BBB+ με σταθερές προοπτικές, επισημαίνοντας το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και τους καλύτερους δείκτες διακυβέρνησης σε σχέση με άλλες χώρες της ίδιας κατηγορίας.