ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επιβάτες σε πλοίο λιμάνι
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι επιβάτες στους λιμένες το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου

«Θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές», σημείωσε ο υπ. Ναυτιλίας, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.

Θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, μέσω της οποίας μετακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένοι απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και επεσήμανε το γεγονός ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο) πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. «Θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές, ώστε κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο και ξεχασμένο από το κέντρο καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Εξάλλου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι λεωφόροι ανάπτυξης των νησιών μας. Για μας η βιωσιμότητα των εταιρειών, η ανανέωση του στόλου και η προσβασιμότητα των νησιωτών αποτελούν βασικά συστατικά της επόμενης μέρας της ακτοπλοΐας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Ν, πλην του προέδρου Σπύρου Πασχάλη, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Απέργης, ο αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας κ. Αντώνιος Γελασάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο ταμίας κ. Διονύσης Θεοδωράτος, τα μέλη κ. Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης και κ. Βασίλειος Μάμμης, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαήλ Σακέλλης και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στόχος να μη μετακυλιστεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο X πως προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και πως στόχος είναι να μην αυξηθεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους καταναλωτές, επικαλούμενος τον ΣΕΕΝ.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Παγκόσμια προτεραιότητα η ασφάλεια στη ναυτιλία και τους ναυτικούς

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε ότι 10 ελληνικά πλοία βρίσκονται στον Κόλπο, με συνεχή επικοινωνία με τα πληρώματα. Τόνισε ότι η ασφάλεια των ναυτικών είναι προτεραιότητα και δεν αποκλείονται περαιτέρω προβλήματα λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Πλήθος σε απεργία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα διαμαρτυρία ναυτεργατικών σωματείων σε Υπ. Ναυτιλίας & ΕΕΕ

Ναυτεργατικά σωματεία διαμαρτύρονται στις 5 Μαρτίου στο Υπ. Ναυτιλίας και στην Ένωση Εφοπλιστών, ζητώντας ασφαλή επαναπατρισμό ναυτικών από τον Περσικό Κόλπο και άμεση κυβερνητική παρέμβαση λόγω επικίνδυνων συνθηκών.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επιφυλακή το Υπ. Ναυτιλίας λόγω εντάσεων στον Περσικό Κόλπο

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στην πλατφόρμα Χ πως το Υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή για την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο, διασφαλίζοντας την προστασία της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Οι σύγχρονοι λαθρέμποροι αποτελούν τον εχθρό μας»

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως ο εχθρός στο μεταναστευτικό είναι οι λαθρέμποροι και εξήρε το έργο του Λιμενικού. Παρουσίασε το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ 2» για την αναβάθμιση εξοπλισμού, με νέο Κέντρο Επιχειρήσεων και σύγχρονες τεχνολογίες.