ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
dei delphoi panel
φώτο: Delphi Economic Forum

Ορίζοντα δεκαετίας έχει η ΔΕΗ για επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της εταιρείας στις ΑΠΕ, ενώ παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.

Την τρίτη μέρα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα Πράσινη Ενέργεια και Ενδυνάμωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, τόνισε ότι «η ΔΕΗ έχει ορίζοντα δεκαετίας για σημαντικές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βάζουμε τη ΔΕΗ στον παγκόσμιο χάρτη πρόσθεσε», ενώ υπογράμμισε ότι η  αγορά έχει ωριμάσει αρκετά εφόσον τα έργα έχουν το απαραίτητο μέγεθος. Παρατήρησε επίσης ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.

Στην ερώτηση της συντονίστρια της συζήτησης, Χρύσας Λιάγκου, δημοσιογράφου στην Καθημερινή, πως δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι, η RWE και η ΔΕΗ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης, ο Κώστας Παπαμαντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της RWE, ανέφερε ότι μαζί με τη ΔΕΗ έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών έργων. Τα πέντε έργα προβλέπεται να είναι πλήρως λειτουργικά έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Τέλος, ο Γιώργος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Euroxx Securities S.A., εκτίμησε ότι το ζήτημα των ΑΠΕ πέρασε από πολλά στάδια και ότι ακόμα είμαστε υποδεέστεροι στο franchise εγκαταστημένης ισχύος. Τόνισε πάντως πως για προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον πρέπει να κάνουμε μεγάλα projects. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Το Euronext Athens γίνεται ελκυστικός προορισμός για διεθνείς επενδυτές

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αναδεικνύεται πλέον ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με κορυφαίο παράδειγμα τη ΔΕΗ, της οποίας η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προσέλκυσε ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και νέο ρεκόρ κεφαλαίων.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορικό ρεκόρ στην αγορά: 18 δισ. οι προσφορές για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ συγκέντρωσε πρωτοφανή 18 δισ. ευρώ σε προσφορές, 4,5 φορές πάνω απ' το ζητούμενο. Το ποσό αποτελεί ρεκόρ για την ελληνική αγορά, με τελική άντληση 4,25 δισ. ευρώ και διάθεση στα 18,63 ευρώ ανά μετοχή.
Άλεξ Φωτακίδης, CVC Ελλάδας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CVC: Πουλάει συμμετοχές στην Ελλάδα και ρίχνει «όλα τα λεφτά» στη ΔΕΗ

Το fund CVC αποδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους «deal makers» της ελληνικής αγοράς, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,35 δισ. ευρώ. Πόσα ετοιμάζεται να ρίξει στη ΔΕΗ και πόσα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την Πέμπτη η γενική συνέλευση της ΔΕΗ για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ συνεδριάζει την Πέμπτη 14 Μαΐου για να εγκρίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ, με στόχο τον διπλασιασμό της ισχύος έως το 2030 και επέκταση σε νέες αγορές και χώρες.
Γιώργος Στάσσης ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικός «πυρετός» για την αύξηση της ΔΕΗ, «στοίχημα» η υπερκάλυψη

Η αγορά προεξοφλεί υπερκάλυψη της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ. Εντονο ενδιαφέρον ισχυρών θεσμικών επενδυτών. Στήριξη στο επενδυτικό σχέδιο της διοίκησης από Δημόσιο και CVC.