ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Χρ. Δήμας: Δημιουργία hub στην Ελλάδα για την κλιματική κρίση

Στο επιστημονικό hub που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων που τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης επένδυσης στην έρευνα και την καινοτομία.

Στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση όπου θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, που τόνισε ότι η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία στοχεύει να βελτιώσει τη χρήση πόρων στην ΕΕ μετατρέποντάς την σε αποδοτική και ανταγωνιστική οικονομία.

Ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης, αναφέρει ορισμένα σημεία από την ομιλία του σήμερα στην 2η ετήσια έκθεση «Χρηματοδότηση των Μετασχηματισμών για την Κοινή Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» που διοργάνωσε το UN Sustainable Development Solutions Network του 10ου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης- Regional Growth Conference.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας: «Για να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, η πανδημία, ή η κλιματική κρίση, οφείλουμε να προωθήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες και να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία».

Πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια πρόταση συνεργασίας που στοχεύει να μετατρέψει την ΕΕ σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, προστατεύοντας το περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε πλέον την δυναμική και τα εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν στους στόχους των πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2027 για μελέτη αλυσίδας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2027 η πράξη για τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης. Το έργο αφορά καινοτομία-τεχνολογία, έχει κόστος 1,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΓΓ Έρευνας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη: Χρηματοδότηση άνω των 66 εκατ. για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζουμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο εποπτεύουμε, καθώς είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας» ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης.
Κλιματική αλλαγή δέντρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Μελέτη για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας

Με ορίζοντα το 2030 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ανάλυση των δεδομένων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η Ελλάδα σε νέα εποχή Έρευνας και Καινοτομίας σύμφωνα με ERC

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε δυναμικό κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, σύμφωνα με τον υφ. Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτη. Η χώρα κατατάσσεται 7η στην απορρόφηση Horizon Europe και πάνω από 1.200 Έλληνες ερευνητές ανήκουν στο παγκόσμιο top 2%.