ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο τράπεζας πόλης
Φώτο: Shutterstock

Τέλος τα ραντεβού για συναλλαγές στις τράπεζες, παραμένει η μάσκα

Την άρση των περιορισμών για την είσοδο στα τραπεζικά καταστήματα ανακοίνωση η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Πώς θα γίνονται από σήμερα οι συναλλαγές στις ελληνικές τράπεζες.

Με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας θα γίνεται από σήμερα η συναλλαγή με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, χωρίς όμως την υποχρέωση ραντεβού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών «μετά τον επαναπροσδιορισμό των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, και για όσους συναλλασσόμενους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, οι περιορισμοί πρόσβασης παύουν να ισχύουν.

Για όσους επιλέξουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρησιμοποίησης προστατευτικής μάσκας και συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους, με την ηλεκτρονική τραπεζική και τη χρήση των καρτών τους».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι συναλλαγές στις τράπεζες γίνονταν μόνο κατόπιν κλεισίματος ραντεβού από τους πελάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης - Ένωση Τραπεζών: Στο επίκεντρο οικονομία και σταθερότητα

Συνάντηση του Κ. Πιερρακάκη με διοίκηση Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την οικονομία και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος. Τονίστηκε η ανθεκτικότητα της οικονομίας και η συνέχιση της πιστωτικής επέκτασης.
Ομάδα φοιτητών συζητά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕΤ ανακοίνωσε τη λήξη του 9ου European Money Quiz στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα με 1.881 συμμετοχές. Νικήτρια η Τάξη Α3 του ΓΕΛ Μυγδονίας Δρυμού Θεσσαλονίκης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό στις Βρυξέλλες τον Μάιο 2026.
Elvetia, Elbetia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση τραπεζών για μετατροπή του ελβετικού φράγκου για ΑμεΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τα ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67% εντάσσονται αυτόματα στην ευνοϊκή ρύθμιση δανείων με επιτόκιο 2,3%, χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.
Τράπεζα και ψηφιακά δεδομένα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Τέλος στα περιστατικά απάτης μέσω Caller ID Spoofing

Επιτυχώς εφαρμόστηκε η φραγή εισερχόμενων κλήσεων εξωτερικού σε αριθμούς τραπεζών της ΕΕΤ, εξαλείφοντας περιστατικά απάτης Caller ID Spoofing, χάρη στη συνεργασία ΕΕΤ, ΕΕΤΤ και ΕΕΚΤ από τον Ιούνιο έως σήμερα.