ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου η προθεσμία δηλώσεων πόθεν έσχες

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται μέχρι και τις 31-1-2022 η προθεσμία υποβολής από τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων.

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», παρατείνεται μέχρι και τις 31-1-2022 (λήγει στις 16-12-2021), η προθεσμία υποβολής από τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων.

Ειδικότερα, στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α’ 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1.1.2021 έως και την 31η.10.2021 και ετήσιες του έτους 2021 (χρήση 2020), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.1.2022».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοποθέτηση Bitcoin μπροστά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κρυπτονομίσματα αποκάλυψαν αδήλωτα ομόλογα και έφεραν φόρους 48.865 ευρώ

Φορολογούμενη επικαλέστηκε έσοδα από ρευστοποίηση κρυπτονομισμάτων, για να δικαιολογήσει τεκμήρια, αλλά ο έλεγχος στους λογαριασμούς της εντόπισε επενδύσεις άνω των 320.000 ευρώ, ποσό που δικαιολογείτο με βάση τα εισοδήματά της.
λογαριασμοί και φόροι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιουσιακά στοιχεία άνω από 14 εκατ. ευρώ αποκρύφθηκαν σε δηλώσεις πόθεν έσχες

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων αποκάλυψε ότι άνω των 14,3 εκατ. ευρώ αποκρύφθηκαν σε πάνω από 100 περιπτώσεις ελλιπών, ψευδών ή μη υποβληθεισών δηλώσεων πόθεν έσχες, την πενταετία 2021-2025.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8.650 υπόχρεοι δεν υπέβαλαν ή κατέθεσαν λευκές δηλώσεις πόθεν έσχες

Έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2026, 8.650 υπόχρεοι δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν κενά πόθεν έσχες, με 430 από αυτούς να αποκρύπτουν ποσά άνω των δύο εκατ. ευρώ.
Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Νάντια Κοντογεώργη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Ανόμοιες συγκρίσεις ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ανδρουλάκη και Μπακογιάννη

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η υπόθεση Πόθεν Έσχες της Ντ. Μπακογιάννη διαφέρει ηθικά και πολιτικά από αυτή του κ. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη παρά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της.