ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Pfizer: Εγκαίνια για το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας παρουσία του πρωθυπουργού

Η επένδυση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ ήδη στο Κέντρο εργάζονται περισσότεροι από 300 επιστήμονες, ενώ σε πλήρη εξέλιξη εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.100 θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Τρίτη στις 11:00, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων και Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Οικονόμου, και σύμφωνα με το ΙΟΒΕ το κέντρο στην πλήρη του εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατομμύρια ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα κάνει την γ΄ δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Tα εμπόδια ξεπερνιούνται με πίστη στις αρχές και με σχέδιο

Χρησιμοποιώντας την φράση από το βιβλίο του Άλμπερτ Μπουλά, «η τύχη δεν ευνοεί τους απροετοίμαστους», ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ταιριάζει απόλυτα στις πρόσφατες κρίσεις που έχουν πλήξει τον πλανήτη την τελευταία διετία.
Mitsotakis-ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μπουρλά: Πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσ/νίκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αννίτα Δημητρίου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Αννίτα Δημητρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, τη συνεχάρη για την επανεκλογή της και την επιτυχία της κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε., ενώ αναφέρθηκε και στις προκλήσεις του κυπριακού.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Απολογισμός 6μήνου, Ταμείο Ανάκαμψης & νέες εγκρίσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτησε απολογισμό και προγραμματισμό κυβερνητικού έργου για το 2026, πορεία Ταμείου Ανάκαμψης, αγροτικές ενισχύσεις και νομοσχέδια, ενώ όρισε νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και ΝΣΚ.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Επιδιώκουμε οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά ισχυρή Ελλάδα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 113 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Δοξάτου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.